Turizam

Austrijska državna televizija „ORF 2“ u posjeti Crnoj Gori

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede, ekipa austrijske državne televizije “ORF 2” boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u periodu od 6-13.juna.
Austrijska državna televizija  „ORF 2“ u posjeti Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Cilj ove posjete je realizacija emisije „Taste of Europe“ u okviru koje će biti prikazana turistička ponuda Crne Gore s akcentom na gastronomiju. U emisiji voditelj Lojze Wieser putuje kroz posebne regije i zemlje i istražuje kulinarsku i kulturnu baštinu. Fokus emisije biće na tradiciji Crne Gore, njenoj baštini, priči o  istoriji naroda i zemlje, jeziku i kulturi, te specifičnostima crnogorske  kuhinje.  

Tokom boravka, predstavnici TV ORF 2 imaće priliku da posjete Budvu, Bar, Ulcinj, Tivat i Kotor. U okviru posjete Budvi obići će Stari grad, Miločerski park i ostrvo Sv. Stefan i  autentično ribarsko selo Pržno. U Baru će posjetiti Stari Bar, staru zelenu pijacu, i najstariju poslastičarnicu. Nakon toga planiran je obilazak NP Skadarsko jezero gdje će biti upriličena vožnja brodićem i degustacija vina. Ekipa će imati priliku da obiđe i Ulcinj gdje će se sastati sa gradonačelnikom Ulcinja, Nazifom Cunguom, i sa proizvođačima sireva, maslina i maslinovog ulja. Novinari će se u Tivtu upoznati sa načinom ručne izrade suvenira i posjetiće Kotor i Perast. Poslednjeg dana posjete Crnoj Gori planirana je posjeta Njegušima i Mauzoleju na Lovćenu.

Organizaciju ove studijske posjete podržali su lokalne turističke organizacije Ulcinja, Bara, Budve. Tivta, Kotora i Cetinja, Opština Kotor, restorani “Kod Pera na Bukovicu”, “Pješačac” na Skadarskom Jezeru , “Taverna” u Kotoru i “Hotel Continental” iz Ulcinja.  

Portal Analitika