CEDIS

CEDIS i CNP potpisali ugovor o pokroviteljstvu gostovanja teatara iz regiona

U sklopu programa kojima je obilježen jubilej - 20 godina od novog zdanja Crnogorskog narodnog pozorišta, važan događaj predstavljala su gostovanja nacionalnih teatara iz regiona. Slijedeći svoju misiju i koncept otvorenosti i povezivanja sa regionalnom teatarskom scenom, CNP i kroz ova gostovanja nastoji da dodatno učvrsti veze sa regionalnim teatrima, intenzivira saradnju i razmjenu, ali i da omogući ovdašnjoj publici uvid u savremenu regionalnu teatarsku produkciju.
CEDIS i CNP potpisali ugovor o pokroviteljstvu gostovanja teatara iz regiona
Portal AnalitikaIzvor

"Realizacija ovakvih gostovanja uvijek je finansijski i organizaciono zahtjevna i zbog toga nam je podrška CEDIS-a dragocjena. CEDIS je i kroz ovu saradnju sa CNP-om potvrdio da prepoznaje potrebu i važnost ulaganja u vrijedne umjetničke programe i zato smo sigurni da će se naše partnerstvo nastaviti i u narednom periodu“, izjavila je Zorana Kralj, direktorica Crnogorskog narodnog pozorišta.

Marija Jovović, šefica službe za korporativne komunikacije CEDIS-a, istakla je da je CEDIS kao društveno odgovorna kompanija, prepoznao značaj gostovanja narodnih teatara iz regiona i podržao ovaj projekat u okviru proslave jubileja CNP-a - 20 godina od obnove pozorišnog zdanja, ali i u okviru proslave prve godine poslovanja kompanije.

„Jedna od oblasti koje su prioritet u društveno odgovornom poslovanju CEDIS-a je, pored zdravstva, obrazovanja i sporta,  svakako kultura i stoga je ovo samo početak CEDIS-ovog angažmana u ovakvim i sličnim projektima koji će obogatiti kulturnu ponudu. Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicija u CNP-u i da će crnogorska publika i u narednom periodu imati priliku da uživa u predstavama teatara iz regiona, jer je kulturna razmjena predznak saradnje u svim ostalim oblastima.“, kazala je Jovović.

Pod pokroviteljstvom CEDIS-a, Crnogorsko narodno pozorište ugostilo je Narodno pozorište iz Sarajeva, Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba, Narodno pozorište iz Beograda i Makedonski narodni teatar iz Skoplja.

 

Portal Analitika