Ostalo

Young Athletes: Dvodnevni edukativni seminar održan u Baru

U okviru projekta "Young Athletes" koji sprovodi Specijalna Olimpijada Crna Gora uz saglasnost Ministarstva Prosvjete Crne Gore, a koji je podržan od strane UNICEF-a Crna Gora proteklog vikenda u Hotelu Princes u Baru održan je dvodnevni edukativni seminar.
Young Athletes: Dvodnevni edukativni seminar održan u Baru
Portal AnalitikaIzvor

Program "Young Athletes" je akreditovan program Special Olimpics International koji se već duže od 10 godina sprovodi u svijetu, u Evropi je prisutan u 48 zemalja a u Crnoj Gori smo počeli sa realizacijom ovom programa 2017 godine.

Program se odnosi na uključivanje u sportske aktivnosti djece sa i bez intelektualnih smetnji, starosti od 3-8 godina.

Prvog dana seminara učesnici su slušali predavanja o samom programu, načinu sprovodjenja programa kao i o iskustvima kako iz regiona tako i iz pilot projekta koji je sproveden u JPU Vrtić "Djina Vrbica" u Podgorici.

olimp1

Drugog dana seminara učesnici, zajedno sa djecom, su prisustvovali praktičnom dijelu predavanja i pokaznim vježbama koje se sprovode ovim programom.

Na ovom seminaru učesnici su bili vaspitači, stručni saradnici, asistenti u nastavi, roditelji djece iz JPU "Vukosava Ivanović-Mašanović"

Drugog dana seminara rukometašice iz našeg nacionalnog tima na čelu sa selektorom Draganom Adžićem su nam se pridružili na treningu, dali podršku i fotografisali se sa našim "Mladim Sportistima". Ovim putem im se zahvaljujemo na podršci i želimo im svu sportsku sreću na svim budućim takmičenjima.

Portal Analitika