Crna hronika

Bijelo Polje: Pronađeno oko 680 grama skanka, osumnjičeni lišen slobode

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju stavljanja droga u tzv. uličnu prodaju, lišili slobode jedno lice zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Bijelo Polje: Pronađeno oko 680 grama skanka, osumnjičeni lišen slobode
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odsjeka i CB Bijelo Polje su, 07.06.2017. godine oko 7 časova, postupajući po operativnim saznanjima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu u Višem sudu u Bijelom Polju, izvršili pretres kuće koju koristi N.V.(27) iz Bijelog Polja.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto jedno veće PVC pakovanje u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, 85 manjih ručno pravljenih zamotuljaka u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana tipa skank. Ukupna težina skanka koji je pronađen je  680,2 grama. Takođe je pronađena i tzv. drobilica sa ostacima biljne materije kao i jedno pvc pakovanje oblijepljeno izolir trakom u kojem se nalazila materija za koju se sumnja da je eksploziv ukupne težine 47,8 grama.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je opojna droga bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji. Pronađena i oduzeta droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja kao i materija za koju se sumnja da je eksploziv", saopšteno je iz MUP-a. 

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju koji je naložio da se N.V. liši slobode. On će uz krivičnu prijavu biti priveden tom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok će se tužilac u vezi sa pronađenom materijom za koju se sumnja da je eksploziv naknadno izjasniti. 

Portal Analitika