Društvo

Rektor UDG-a član Upravnog odbora organizatora ''EXPO 2017''

U periodu od 10. juna do 10. septembra 2017. godine u Astani, Kazahstanu će se održati EXPO 2017, odnosno, svjetska izložba dostignuća koja se organizuje svake dvije do četiri godine od kraja 19. vijeka.
Rektor UDG-a član Upravnog odbora organizatora ''EXPO 2017''
Portal AnalitikaIzvor

EXPO je međunarodni događaj koji ima za cilj edukaciju javnosti, dijeljenje inovativnih rješenja, promociju napretka i podsticanje saradnje. Na ovogodišnjem EXPO-u će učestvovati blizu 200 država iz cijelog svijeta, a tema je Budućnost energije. Osnovna ideja izložbe je da sve države dobiju priliku da prikažu svoj pogled na već zadatu temu. 

Pored navedenog, tokom trajanja izložbe će se održati i 10 naučnih konferencija koje organizuje Upravni odbor za organizaciju.  U Upravnom odboru, pored članova koji dolaze sa svih kontinenata, izabran je i prof. dr Veselin Vukotić, rektor Univerziteta Donja Gorica. 

Takođe, Univerzitet Donja Gorica je i partner Univerzitetu Nazarbayev iz Astane, Kazahstana koji je i glavni organizator jedne od konferencija pod nazivom  International Science and University Conference. Tom prilikom, delegacija Univerziteta Donja Gorica, 10 članova, boraviće u Astani od 8. do 16. jula i biće u prilici da uspostavi kontakte sa poznatim univerzitetima i kompanijama iz cijelog svijeta. 

Portal Analitika