Društvo

Potrebna pomoć za devetočlanu porodicu koja živi u siromaštvu

De­ve­to­čla­na po­ro­di­ca Spa­sić sa Ko­ni­ka ži­vi u ap­so­lut­nom si­ro­ma­štvu, zbog če­ga im je neo­p­hod­na po­moć gra­đa­na i in­sti­tu­ci­ja, ali i društveno odgovornih kompanija. Kako se navodi u saopštenju Banke hrane, Spa­si­ći ži­ve u iz­bje­glič­kom ne­se­lju na Ko­ni­ku od 1999. ka­da su usred rat­nih de­ša­va­nja do­šli u Cr­nu Go­ru.
Potrebna pomoć za devetočlanu porodicu koja živi u siromaštvu
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju Banke hrane, Spa­si­ći ži­ve u iz­bje­glič­kom ne­se­lju na Ko­ni­ku od 1999. ka­da su usred rat­nih de­ša­va­nja do­šli u Cr­nu Go­ru.

Spa­si­ći­ma je je­di­no pri­ma­nje koje imaju so­ci­jal­na po­moć od 180 eura.

Obro­ke im sva­ko­dnev­no obez­bje­đu­je Na­rod­na ku­hi­nja pri Hra­mu Hri­sto­vog Vas­kr­se­nja.

Me­đu sed­mo­ro dje­ce su i dvi­je be­be.

Kako tvrde iz Banke hrane, stru­ju ne­ma­ju već sedam godina, zbog du­ga ko­ji pre­la­zi 7.000 eura, pa sobu osvje­tlja­va­ju po­mo­ću aku­mu­la­to­ra .

De­ve­to­ro ljudi ži­vi­ u sa­mo jed­noj so­bi ko­ja pro­ki­šnja­va, a ve­li­ka vla­ga lo­še uti­če na zdra­vlje dje­ce.

Od sedmoro djece troje su đaci , a od jeseni će ih biti četvoro.

Ban­ka hra­ne i do­bro­tvor­ni fond „Čo­vje­ko­lju­blje“ upu­ti­li su mol­bu gra­do­na­čel­ni­ku Pod­go­ri­ce Sla­vo­lju­bu Sti­je­po­vi­ću za do­dje­lu bes­plat­nog pla­ca sa ko­mu­na­li­ja­ma po­ro­di­ci Spa­sić.

"Obaviješteni smo iz kabineta gradonačelnika da Opština nema mogućnost da dodijeli plac porodici Spasić", navode iz Banke hrane.

O uslo­vi­ma u ko­ji­ma po­ro­di­ca ži­vi oba­vi­je­sti­li su i Cen­tar za so­ci­jal­ni rad Pod­go­ri­ce i Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja.

Kako postoji zakonska mogućnost , da se porodicama u stanje socijalne potrebe obezbijedi neko vrijeme plačanje mjesečne zakupnine iznajmljenog stana pozivamo Opštinu da to uradi u slučaju porodice Spasič.

"Pozivamo sve ko­ji su u pri­li­ci da po­mog­nu i po­klo­ne na­mje­štaj, apa­ra­te za do­ma­ćin­stvo, gar­de­ro­bu, obu­ću i dr. Pomoć možete pružiti preko Banka hrane Crne Gore i telefona 069 495 680", zaključuje se u saopštenju Banke hrane.

Portal Analitika