Svijet

Heroj iz Londona: Je*ite se, ja sam Milvol

Roj Larner je, nakon napada terorista, završio u bolnici sa osam kopči na glavi, posjekotinama na vratu, grudima i rukama. I postao heroj o kome danas priča Engleska.
Heroj iz Londona: Je*ite se, ja sam Milvol
Portal AnalitikaIzvor

Londonski kvart Pekam je, zasigurno, proslavila čuvena serija “Mućke”, Del Boj i Rodni, ali o Pekamu se danas priča i pričaće se i zbog ludo hrabrog navijača Milvola, Roja Lernera.

Ovaj 47-godišnjak nije ustuknuo pred teroristima u noći napada u Londonu kada je pesnicama krenuo na naoružane napadače i suprotstavio im se dok su svi drugi bježali.

Nekoliko dana poslije tog događaja i noći stradanja i užasa, iz kreveta na intenzivnoj njezi londonske bolnice, pričao je za engleske medije o situaciji u kojoj se našao i koju će, bez sumnje, pamtiti dok je živ.

– Imali su te duge noževe kada su upali u pab i počeli da viču o Alahu. Tako je bilo. “Islam, Islam, Islam” i “Alah akber”. A ja sam, poput idiota, uzvratio – prisjeća se Lerner, koji je u tom momentu, sjedeći sa prijateljima u tipičnoj pekamskoj dokolici, “gulio” ko zna koje pivo po redu.

– Pomislio sam u tom trenutku “moram da izlupetam tu đubrad”. Napravio sam par koraka ka njima i viknuo “Je*ite se, ja sam Milvol”. I tada su krenuli da me napadaju.

Niz kopči na glavi dovoljno govori koliko je ovaj navijač imao sreće kada su noževi počeli da “sjevaju” po njemu. Posebno jedna ozbiljna zasjekotina iza lijevog uha.

Brzom reakcijom ljudi u pabu i hitne pomoći prevezen je u bolnicu gdje su mu sanirane povrede glave, grudi i ruku.

ad3f3d5638df49303c9a91c158d895c5

Čim se pročula priča o heroju Roju pohvale za hrabrost su počele da stižu sa svih strana, a najviše ih je od njegovih saboraca sa tribina Milvola.

- Svaki navijač Milvola ubuduće neka se pobrine da Roj više nikad ne plati piće na “Denu” (stadion Milvola) – pokrenuo je inicijativu jedan od fanova kluba iz Londona.

 

 

Portal Analitika