Crna hronika

Podgorica: Maloljetnik izudarao Britanca, pa ga opljačkao

Britanski državljanin Kit Midlton žrtva je razbojništva u Kraljevom parku, u strogom centru Podgorice, kada ga je usred dana napala i opljačkala grupa mladića, od kojih su dvojica maloljetnici, pišu Dnevne novine.
Podgorica: Maloljetnik izudarao Britanca, pa ga opljačkao
Portal AnalitikaIzvor

Razbojništvo se dogodilo 3. juna oko 14 časova, a službenici podgoričkog Centra bezbjednosti uspjeli su u kratkom roku da lociraju i privedu maloljetnike I.C. (16), I.G. (14) i L.E. (26). Međutim, kriminalističkom obradom je utvrđeno da je razbojništvo nad Midltonom počinio I.C.

Razbojničku akciju, kako se sumnja, maloljetnik je izveo na drzak način, tako što je prišao Britancu i iz čista mira ga udario pesnicom po licu.

Midlton je pokušao da pobjegne, ali bezuspješno. Šesnastogodišnjak ga je sustigao i udario još nekoliko puta, a onda ga oborio na pločnik.

Uplašeni Britanac nije pružao otpor, a I.C. mu je oteo 400 eura iz novčanika, mobilni telefon i sat. I.C. je potom zajedno sa drugovima pobjegao, stranac je ostao na pločniku, dok mu nije prišao neko od građana i pozvao policiju.

“Policija je brzom akcijom blokirala širi centar grada i razbojnik, kao i njegovi pomagači brzo su locirani i uhvaćeni. Tokom pretresa kod I.C. je pronađen oteti novac, telefon i sat, koji su vraćeni vlasniku”, rečeno je Dnevnim novinama iz policije.

I.C. je zadržan u pritvoru zbog sumnje da je počinio razbojništvo.

Biciklisti hvataju razbojnike

U potrazi za maloljetnim razbojnikom, kako tvrde iz policije, značajan doprinos dala je biciklistička patrola. Iz policije tvrde da, osim preventivnog rada, ova patrola daje rezultate i u sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela. Istog dana kada je u jurnjavi uhapšen razbojnik, biciklistička patrola je uhapsila maloljetnog P.N. (17), koji je potraživan zbog krivičnog djela krađe.

Dan kasnije, biciklisti u uniformi zaustavili su i pregledali D.M. (21) iz Nikšića, kod kojeg je pronađeno oko 45 grama marihuane.

 

Portal Analitika