Fudbal

Azurini imaju supertim za Evropsko prvenstvo

Selektor mladog tima Italije Luiđi di Bijađo saopštio je konačni spisak od 23 putnika za Poljsku, gdje će se od 16. do 30. juna održati Evropsko prvenstvo i slobodno možemo da konstatujemo - stvoren je supertim!
Azurini imaju supertim za Evropsko prvenstvo
Portal AnalitikaIzvor

Već na prvi pogled jasno je da su Azurini vjerovatno prvi i najveći favoriti za osvajanje turnira, s obzirom da će se u sastavu naći mnogi nosioci igre svojih klubova u Seriji A!

Prije svih, prvi Di Bijađov izbor na gol liniji je ultratalentovani Điđi Donaruma, dok će mu zamjena biti prvi golman Udinezea Simone Skufe. Daljim listanjem dolazimo i do imena poput Domenika Berardija, Federika Bernardeskija, Roberta Galjijardinija, Danijelea Ruganija, Matije Kaldare... Što dovoljno jasno opisuje koliko će Azurini biti moćni, na svim pozicijama.

Ono što je takođe upečatljivo jeste da će ovaj tim čini petorica igrača koji su trenutno na reprezentativnim obavezama u seniorskom pogonu Italije. Tu su Donaruma, Skufe i Bernardeski, te Lorenco Pelegrini i Andrea Konti. Oni će se svojim saigračima priključiti 12. juna, dok su od ranije iz prvog tima integrisani Matija Kaldara i Aleks Ferari.

Činjenica da je mlada reprezentacija ovoliko moćna u ovom trenutku leži i u tome što je selektor A tima Đanpjero Ventura posebno insistirao na tome da mladi igrači budu spojeni u jedan supertim, koji će u Poljskoj pokušati da se domogne trona.

Italija će prvi meč na prvenstvu odigrati u Krakovu 18. juna protiv Danske.

GOLMANI

Đanluiđi Donaruma (Milan), Simone Skufe (Udineze), Alesio Kragno (Benevento);

ODBRANA

Antonio Bareka (Torino), Davide Biraski (Đenova), Davide Kalabrija (Milan), Matija Kaldara (Atalanta), Andrea Konti (Atalanta), Aleks Ferari (Verona), Nikola Muru (Kaljari), Danijele Rugani (Juventus);

VEZNI RED

Marko Benasi (Torino), Danilo Kataldi (Đenova), Roberto Galjijardini (Inter), Alberto Grasi (Atalanta), Manuel Lokateli (Milan), Lorenco Pelegrini (Sasuolo)

NAPAD

Domeniko Berardi (Sasuolo), Federiko Bernardeski (Fiorentina), Alberto Ćeri (Peskara), Federiko Kijeza (Fiorentina), Luka Garitano (Ćezena), Andrea Petanja (Atalanta).

Portal Analitika