Ostalo

Fernando Alonso: Dosta je bilo švrljanja!

Fernando Alonso je prethodnih dana saopštio da se rado vraća VN Kanade poslije Indi 500 izleta.
Fernando Alonso: Dosta je bilo švrljanja!
Portal AnalitikaIzvor

“Krećem na put u Kanadu, a imam osjećaj da sam proveo previše vremena u Americi. Trka u Indijanapolisu bila je odlična, jer sam uspio da naučim potpuno drugačiji stil vožnje. Ipak, poslije toga moram da se vratim svojim redovnim obavezama u Formuli 1”, rekao je Fernando Alonso uoči prvih radova na uspostavljanju taktičkog plana pred nastup na zahtjevnoj pisti u Montrealu.

Da li će “MCL32” bolid izdržati?

“Oduvijek sam uživao na VN Kanade. Staza je jedinstvna ali sa druge strane ona je i veoma zahtjevna. Za nas će to biti otežavajuća okolnost, jer ovdje dolazi do izražaja brzina na pravcu i snaga agregata. To znači da nam konfiguracija staze ne ide u prilog”, svjestan je Španac, pa prelazi na Hondine ponude koje bi možda mogle da odobrovolje njegov bolid.

“Sa druge strane ne znam da li Honda donosi neke novine u Kanadu. To ću tek znati kada budem bio došao tamo. Sada, kada god budemo stavili novi agregat, ja ću u trku morati da startujem kao posljednji. Dok sam bio u Indijanapolisu, dobijao sam informacije od tima, kao i da su Vandorn i Baton bili zadovoljni novim poboljšanjima”, zaključio je Alonso ne baš uvjeren da je postignut značajniji pomak u stvaranju boljeg, odnosno pouzdanijeg bolida.

Portal Analitika