Crna hronika

Uhapšen zbog zelenaštva i iznude

Tridesetogodišnji Kotoranin S.T. uhapšen je zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela zelenaštvo i iznuda u pokušaju, saopšteno je iz Uprave policije.
Uhapšen zbog zelenaštva i iznude
Portal AnalitikaIzvor

Policija sumnja da je S.T. oštećenom M.S. u septembru 2015. godine pozajmio 6.000 eura uz mjesečnu kamatnu stopu od 10 odsto. Sumnja se i da je S.T. ponovo u januaru 2016. godine oštećenom M.S. pozajmio još 3.000 eura uz mjesečnu kamatnu stopu od 15 odsto.

"Oštećeni M.S. je plaćao S.T. na ime kamate mjesečni iznos od 1.050 eura, u periodu od septembra 2015. do oktobra 2016. godine, i u tom periodu mu isplatio na osnovu kamate novčani iznos od oko 12.000 eura. S.T. i M.S su se u aprilu 2017. godine sastali u jednom kafe baru u Lastvi Grbaljskoj kojom prilkom je S.T, sumnja se, saopštio M.S. da zaustavlja mjesečnu kamatu te da mu je M.S. dužan još 15.000 eura koje bi mu vraćao iz više rata. Kako oštećeni M.S. nije bio u prilici da S.T. i dalje plaća tražene novčane iznose, S.T. je pokušavao, koristeći razne metode prinude, da od M.S. naplatiti traženi novac", navodi se u saopštenju, prenosi Portal RTCG.

Kako su kazali od 2015. godine do danas policija je realizovala 25 akcija u okviru projekta „Loan“, usmjerenih na suzbijanje zelenaštva.

"U tim akcijama procesuirano 28 lica (jedno od ovih lica je procesuirano u tri navrata dok je još jedno lice procesuirano u dva navrata), od čega 25 lica za krivično djelo zelenaštvo, dok iznos novca, koji je kako se sumnja plasiran vršenjem ovih krivičnih djela, iznosi više od 2.260.000 eura", saopšteno je iz policije.

Iz policije najaviljuju nastavak akcije suzbijanja tih krivičnih djela.

Portal Analitika