Društvo

Pribilović- Kemp: Podrška Velike Britanije u procesu reforme javne uprave

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović primila je danas u posjetu novoimenovanu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Alison Kemp.
Pribilović- Kemp: Podrška Velike Britanije u procesu reforme javne uprave
Portal AnalitikaIzvor

Pribilović je pozdravila imenovanje britanske ambasadorke i izrazila zahvalnost Velikoj Britaniji na dosadašnjoj saradnji u procesu reforme javne uprave i snaženju administrativnih kapaciteta Crne Gore, prenošenjem znanja i vještina u oblastima državne uprave. 

Ministarstvo javne uprave od formiranja je u sklopu svojih aktivnosti prepoznalo značaj kontinuiranog jačanja administrativnih kapaciteta u procesu reforme javne uprave, kao jednom od ključnih izazova i od velikog značaja je saradnja  ambasade Velike Britanije i Britanskog savjeta u Nacionalnoj školi za javnu upravu i projektu ‘’Engleski jezik i profesionalne vještine u javnoj upravi Crne Gore“, istakla je ministarka Pribilović.

Kemp se zahvalila i istakla da će Ministarstvo javne uprave i dalje imati podršku i nastavak saradnje Velike Britanije u procesu reforme javne uprave i unapređenja institucionalnih i administrativnih kapaciteta i doprinosu u izgradnji moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori. Samim tim prioritet aktivnosti Velike Britanije u Crnoj Gori će biti podrška u procesu reforme javne uprave. 

Kemp je  pozdravila članstvo Crno Gore u NATO i istakla da je to bitan korak na putu ka EU integracijama. 

Pribilović je istakla da se pred Vladom Crne Gore i Ministarstvom javne uprave nalazi dosta izazova u implementaciji Strategije reforme javne uprave, kao jednog od tri glavna stuba politike proširenja Evropske Unije, koja predstavlja opšti cilj reformskih aktivnosti i stvaranje efikasne, servisno opredijeljene javne uprave na državnom i na lokalnom nivou, kao i moderne javne uprave koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad i približavanje standardu i nivou koje imaju zemalje članice EU. Samim tim od velikog značaja je saradnja Crne Gore i Velike Britanije i nastavak u narednom periodu, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata u oblasti reforme javne uprave.

Portal Analitika