Fudbal

Tjeraju ga iz Barselone, a on davi novinara u avionu

Arda Turan vjerovatno je već odigrao svoju posljednju utakmicu jer ga katalonski klub planira prodati ovog ljeta. To kao da mu nije dovoljno, pa je napravio skandal u avionu.
Tjeraju ga iz Barselone, a on davi novinara u avionu
Portal AnalitikaIzvor

Na povratku sa utakmice turske reprezentacije protiv Makedonije (0:0) najveća turska zvijezda napala je novinara. Razlog je to što se pisalo da je Turan predvodio bojkot igrača jer im nisu isplaćene premije.

"Ko te puštio u avion? Jesi li bio sa nama na Euro 2016.? Ko ti je naredio da pišeš o novcu? Jesu li i oni u ovom avionu? Ko ti je to rekao? Jebeš ljude koji su ti dopustili da letiš s nama", urlao je Arda na Bilala Mesea, novinara Vatana i počeo da ga davi.

"Ja nisam kao ostali. Prestaću da igram fudbal ako treba, ali neću dopustiti da se priča o mojoj porodici! Ti radiš za novine predsjednika Turskog fudbalskog saveza."

Držao ga je za vrat i pokušao da ga udari, ali su ga u tome spriječili. Kasnije se Turan oglasio na Instagramu.

"Ne pišem ovo kako bih se branio, nego kako bih informisao ljude. Rekao sam da nikad neću zaboraviti što se događalo na Euro 2016. I onda sam vidio jednog od tih koji je pisao laži o meni i mojoj porodici.

To nazivaju novinarstvom. Jesam li učinio ispravnu stvar? Ne znam. Ali znam da sam učinio časnu stvar. I uvijek ću braniti svoju čast i čast svoje porodice, a ne govoriti nešto iza leđa. Jesam li dobio odgovore na svoja pitanja? NE!"

Portal Analitika