Društvo

Kovačević: Uskoro oftalmološki pacijenti neće morati da se liječe van Crne Gore

U Kliničkom centru Crne Gore danas su otvorene dvije nove operacione sale na Klinici za očne bolesti, koje će prema riječima dikretorice KCCG-a Zorice Kovačević omogućiti bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu svim pacijentima u Crnoj Gori. Ona na otvaranju dodala da je ovo samo početak te da slijedi nabavka nove savremene opreme koja će stvoriti uslove da naši pacijenti ne moraju na liječenje ići van Crne Gore.
Kovačević: Uskoro oftalmološki pacijenti neće morati da se liječe van Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

''Izrazila bih zavhalnost što smo danas zajedno ovdje da otvorimo još jedan vrlo značajan projekat za Klinički centar Crne Gore. Početak rada dvije operacione sale na klinici za očne bolesti koje su takođe finansirali naši prijatelji Tika koji nisu prvi put donirali KCCG-u sredstva za jedan ovakav projekat. Podsjetila bih da organizacija iz Turske za koordianciju i saradnju 2015. godine obezbijedila 713.000 eura za adaptaciju Urgentnog bloka i nabavku savremene opreme koja je značajna za našu kuću'', kazala je Kovačević.

kccgkovacevic

Kovačević je dodala da je ovaj dan značajan za KCCGjer je Klinika za očne bolesti dobila dvije moderne operacione sale koje su stvorile mogućnost da ljekari zaposleni svakodnevno mogu da pružaju procedure i operacije na samoj očnoj klinici. 

''Jedan naš prijatelj Kliničkog centra i veliki konsultant i veliki ekspert u oftamologiji je rekao da će ljekari i osoblje na Klinici za očne bolesti biti veliki ljekari kada budu imali mogućnost da na samoj očnoj klinici imaju dvije ovakve uređene i savremene operacione sale. A to znači da menadžmentu Kliničkog centra nije bilo teško da shvati razloge zbog čega je direktor klinike Haris Kujundžić sa nama insistirao da vrlo brzo uradimo dvije operacione sale na očnoj klinici'', istakla je Kovačević.

kovacevicotvaranje

Kako je Kovačević dodala, stvoreni su uslovi da se gotovo sve vrste operacija izvrše na Očnoj klinici.

''Ne samo operacije katarakte nego i nove procedure koje smatramo da ćemo u drugoj polovini godine stvoriti da imamo na Očnoj klinici. Stvorena je mogućnost da zaposleni u prvoj i drugoj smjeni mogu na Očnoj klinici da pružaju pacijentima iz čitave Crne Gore određene procedure. To je nešto što je veliki benefit ne samo za Kliniku za očne bolesti nego i za Klinički centar pa i za same pacijente. Ono što je takođe veoma značajno i što je veliki benefit jeste da smo oslobodili jednu operacionu salu u operacionom bloku i omogućili drugim klinikama u Kliničkom centru kako bi mogli da radimo više operacija nego do sad'', kazala je ona.

posjetapacijent

Kako je dodala u narednom periodu slijedi nabavak dodatne savremene opreme koji bi mogao da omogući pružanje svih usluga liječenja u oftamološkom sektoru, te da uskoro naši pacijenti neće morati da idu na liječenje van Crne Gore. 

sala-1

''Takođe je veoma značajno da ćemo u narednom periodu nabaviti novu savremenu opremu za ostale segmente KCCG-a za koju će ovih dana biti raspisan veliki tender. Dodatno tome previđena je nabavka savremene opreme takođe za ovu kliniku i time ćemo stvoriti uslove da krenemo sa novom procedurom i operacijom zadnjeg segmenta oka i na taj način više nećemo biti u prilici da šaljemo svoje pacijente van Crne Gore'', zaključila je Kovačević.

sala-2sala

 

Priredio i fotografisao: L.Đ.

Portal Analitika