Zanimljivosti

“La Parisien”: Crna Gora novi Monako

Francuski nedeljni magazin “La Parisien” preporučio je Crnu Goru kao destinaciju koju treba posjetiti, opisujući je kao “eldorado” za ultra-bogate i novi Monako.
“La Parisien”: Crna Gora novi Monako
Portal AnalitikaIzvor

“280 kilometara obale na Jadranskom moru, Bokokotorski zaliv, jedini fjord na Mediteranu. Povezana direktnim letovima low cost kompanije Transavia sa Parizom, ova mala zemlja bivše Jugoslavije, nezavisna od 2006. godine i čija je valuta evro, predstavlja “eldorado” za ultra-bogate Tome treba dodati novu marinu Porto Montenegro i  luksuzne hotele i dobijamo novi Monako, izgrađen u rekordnom roku.“ navodi se na početku teksta o Crnoj Gori.

Legenda kaže da je kanadski milijarder Piter Mank, umoran od čekanja na mjesto za jahte u Monaku, odlučio je da izgradi marinu u bokokotorskom zalivu, koja je postala  najveća marina u Južnoj Evropi. Na ogromnoj rivi, vi ćete se zadržati na terasi “Regent Porto Montenegro”, palati boje vanile, a zatim uživati u svom piću u restoranu “Al Posto Giusto”.

Autorka opisuje Kotor kao srednjevjekovni grad koji je pod zastitiom UNESCO-a, uokviren sa 4,5 kilometara veoma dobro očuvanih bedema i koji svjedoči o hiljadu godina prosperiteta Crne Gore i o uticaju bogatih mletačkih trgovaca koji su tu gradili svoje palate. Hrabri, koji će se popeti na 280 metara nadmorske visine do tvrdjave Svetog Jovana biće nagrađeni sa veličanstvenim pogledom na Bokokotorski zaliv, jedini fjord na Mediteranu.

Ovaj članak rezultat je posjete koju je organizovala Nacionalna turisticka organizacija u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Tivta, Kotora I Budve, kompanijom “Transavia” i  hotelom “Casa del Mare-Amfora“ u Kotoru.

 

Portal Analitika