Politika

SNP: Sjednicu GO otkazali odbori kojima je istekao mandat

Sjednicu Glavnog odbora Socijalističke narodne partije na kojoj je trebalo da se konstatuje ostavka Srđana Milića i raspiše Kongres otkazali su odbori kojima je davno istekao mandat tako da je legitimitet takve odluke upitan, saopšteno je Pobjedi iz dijela sjevernih odbora SNP-a koji su oponenti odlazećeg predsjednika stranke Srđana Milića.
SNP: Sjednicu GO otkazali odbori kojima je istekao mandat
Portal AnalitikaIzvor

Na zahtjev 15 predsjednika opštinskih odbora SNP-a, dr Branko Ivanović, kao najstariji član Glavnog odbora koji obavlja funkciju predsjedavajućeg, otkazao je do daljnjeg sjednicu zakazanu za 5. jun. Time je datum Kongresa koji je bio planiran za kraj jula ili avgusta vjerovatno pomjeren za septembar.

Zahtjev Zahtjev za otkazivanje sjednice uputili su predsjednici SNP-a Podgorica, Pljevlja, Cetinje, Plužine, Mojkovac, Rožaje, Šavnik, Plav, Gusinje, Andrijevica, Bar, Budva, Danilovgrad, Kotor i Tivat, koji su zatražili od Milića da prihvati da kao član IO GO bude određen za predsjedavajućeg GO i Izvršnog odbora GO. Taj zahtjev je podržao i petnjički odbor.

Prema saznanjima Pobjede, mandat je istekao podgoričkom, pljevaljskom, barskom, tivatskom, cetinjskom, rožajskom, plavskom i šavničkom odboru, dakle većini odbora koji su tražili otkazivanje sjednice. Najveći odbor – podgorički – nije u mandatu već skoro dvije godine. Predsjednik kotorskog odbora Branko Ivanović, koji je kao predsjedavajući otkazao sjednicu GO, kazao je u izjavi za Pobjedu da ,,ne zna“ kojim je odborima istekao mandat.

 – Na Glavnom odboru je lako donijeti odluku da se produže mandati odborima – rekao je Ivanović.

Manevar Milićevi oponenti smatraju da manevar sa otkazivanjem sjednice GO svjedoči da unutar tabora odlazećeg predsjednika ne postoji potpuna saglasnost o podršci Snežani Jonici kao kandidatu za predsjednika, ali i da se kupuje vrijeme za Milića da donese odluku o daljem nastavku svoje političke karijere.

– Očito je da i unutar Milićeve struje postoji protivljenje kandidaturi Jonice, imajući u vidu njen imidž u sjevernim odborima. U javnosti su kao potencijalni kandidati pominjani i potpredsjednica SNP-a Danijela Pavićević i predsjednik plužinskog odbora Vladimir Joković. U pismu Miliću predsjednici odbora su kritikovali predsjednika stranke što je umjesto da sankcioniše medijsko obraćanje partiji od strane nekih funkcionera prihvatio njihov model ponašanja.

 – Koji je suprotan osnovnim načelima SNP, a to je komunikacija s partijom preko medija i o ostavci nas tim putem obavijestili. Potpuno vam je jasno, a mi to tvrdimo, da se ogromna većina članstva SNP, kao i članova opštinskih i državnih organa partije ne slaže sa vašom odlukom da podnesete ostavku – navodi se u pismu.

Pobjeda

Portal Analitika