Košarka

Budućnost Voli dovela mladog reprezentativca i košarkaša Gorštaka

Mladi košarkaš Gorštaka i kadetski reprezentativac Crne Gore, Viktor Vujisić, od naredne sezone će nositi dres Budućnost Volija, piše Arena.
Budućnost Voli dovela mladog reprezentativca i košarkaša Gorštaka
Portal AnalitikaIzvor

On je potpisao stipendijski ugovor sa ekipom iz Njegoševog parka i tako postao jedan od oslonaca buduće juniorske selekcije ovog kluba.

Dogovor sa 16-godišnjim Vujisićem i njegovim matičnim klubom Gorštakom postigao je Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija, koji je juče u Kolašinu kazao da angažovanjem super-talentovanog Vujisića počinje sprovođenje nove koncepcije kluba u kojoj će u prvom planu biti crnogorski košarkaši.

- Planiramo da dovedemo još nekoliko talentovanih košarkaša i da formiramo juniorsku selekciju koja će igrati jedinstvenu crnogorsku juniorsku ligu kao i ABA juniorsku ligu. Značajno ćemo unaprijediti rad sa mlađim kategorijama i sa novim trenerskim imenima, a njihov rad će biti pod stalnom lupom sportskog direktora i stručnog štaba. Još jednog kolašinskog košarkaškog talenta kao što je Viktor Vujisić, pratimo posljednje dvije sezone i vjerujemo da smo današnjim dogovorom započeli stvaranje uslova za jednu uspješnu košarkašku karijeru - kazao je Bokan.

Doskorašnji kapiten kadetske selekcije Gorštaka sa kojom je bio i najbolji strijelac Super kadetske lige je kazao da novi dres predstavlja i nove izazove.

- Moje košarkaške ambicije nijesu male i vjerujem da ću u ovoj fazi razvoja u Budućnost Voliju imati sve uslove za napredak. U Gorštaku sam naučio da je košarka igra u kojoj lopta najviše sluša one koji najviše treniraju i koji su joj najviše odani. Ovog ljeta mi je u prvom planu učešće na kadetskom Evropskom prvenstvu „A“ divizije čiji je domaćin Podgorica, a očekujem da ću se na pravi način nametnuti selektoru Ostojiću - kazao je Viktor Vujisić.

Tako je 16-godišnji Viktor nastavio niz kolašinskih košarkaških talenata koji su započeli Vlado Šćepanović, Nebojša Bogavac, Darko Peković, Dragan Pejić, braća Marko i Žarko Rakočević, Goran Bulatović, Boban Medenica, Ivan Stojković, Marko Simonović i ostali.

Portal Analitika