Fudbal

Legendarni Kapelo otkrio sa kojim igračem mu je bilo najteže da radi

Trofejni italijanski stručnjak Fabio Kapelo radio je sa mnogim vrhunskim fudbalerima, neke je i sam stvorio, a kako je i sam rekao, nije uvijek bilo ni lako, ni lijepo kada je trebalo da se izađe na kraj sa njihovim ponašanjem, „bubicama“ i prohtjevima.
Legendarni Kapelo otkrio sa kojim igračem mu je bilo najteže da radi
Portal AnalitikaIzvor

I govoreći na konfereniji pod nazivom „Lideri u fudbalu“, Kapelo je iznenadio mnoge kada je rekao da mu je najteže bilo da radi sa Brazilcem Ronaldom iako su mnogi mislili da je najgori Antonio Kasano.

Istovremeno, italijanski trener je istakao da je Ronaldo i najbolji fudbaler sa kojim je radio.

“Najteži za rad? Svi misle da je Kasano (haha). Antonio je bio mlad, ali je bio lud za terenom. Tu je bilo potrebno ’peglanje’, ali srećom, imao je saigrače koji su znali da ga smire. Ipak je najteže bilo sa Ronaldom. Kad sam bio u Realu, on se vratio poslije povrede leđa. Imao je 96 kilograma, izgledao je kao bokser. Pitao sam ga koliko je bio težak kad je osvojio Mundijal. Rekao mi je 84 kg, a onda sam mu tražio da makar smrša na 88. Šteta, nije želio da napravi ni najmanju žrtvu, smršao je samo dva kilograma. Igrao je tri meča zajedno sa van Nistelrojem i sva tri smo izgubili“, objasnio je Kapelo.

On je vodio kraljevski klub u sezoni 2006/07 i osvojio je titulu prvaka Španije. Upravo on je doveo Kasana iz Sampdorije, a i italijanski napadač je izdržao samo godinu dana na stadionu Santijago Bernabeu.

Poslije Kapela, ekipu Reala napustio je Ronaldo koji je tada karijeru nastavio u Milanu, mada je među Rosonerima više bio statista zbog serije povreda.

Portal Analitika