Muzika

Velika zvijezda Martin Solveig ovog ljeta u Top Hill-u!

Poznati francuski di-džej i producent, Martin Solveig, još jedno je veliko ime iz svijeta elektronske muzike. On će u popularnoj budvanskoj diskoteci Top Hill nastupiti 25. jula, saopštili su organizatori Portalu Analitika.
Velika zvijezda Martin Solveig ovog ljeta u Top Hill-u!
Portal AnalitikaIzvor

Iako je odrastao uz klasičnu muziku i pjevajući u lokalnom crkvenom horu, sa 13 godina dobija gramofon i polako počinje da otkriva svoj talenat.

Već sa 18 godina radeći u lokalnoj prodavnici ploča upoznaje se sa kompleksnošću elektronske muzike, i nedugo zatim počinje da pušta muziku u najprestižnijim klubovima u Parizu.

Tokom studija i svoje rezidenture u pariskom klubu "La Palace" razvija svoj prepoznatljiv stil i jedinstvenu kombinaciju fanki gruva i jakih vokala.

Martin Solveig, svoju reputaciju najvećeg vizionara francuske elektronske scene, održava uvijek svježim i inovativnim izdanjima.

martin-solveig-coachella-2012

Njegov veliki hit "Hello" prodat je u više miliona primjeraka širom svijeta, nakon čega dobija ponudu od kraljice popa, Madone, da producira nekoliko pjesama na njenom albumu "MDNA".

U januaru 2015. godine iz "muzičke radionice" Solveiga izlazi još jedno remek djelo, "Intoxicated", koje velikom brzinom zauzima vrhove svih svjetskih top lista.

Ovaj singl ujedno predstavlja i prekretnicu u njegovoj karijeri, jer se okreće više zvuku future house-a i već u junu iste godine izdaje "+ 1", i to uz vokalnu podršku Sem Vajta.

Portal Analitika