NATO

ĐUKANOVIĆ nakon ulaska CG u NATO: Želje su postale realnost

Članstvo u NATO znači da evropski kvalitet života za Crnu Goru više nije stavka na listi želja, nego je šansa da se taj cilj dostigne sada realnost - kaže nekadašnji premijer i lider DPS-a Milo Đukanović za Prvu televiziju.
ĐUKANOVIĆ nakon ulaska CG u NATO: Želje su postale realnost
Portal AnalitikaIzvor

Dodaje da je to satisfakcija za zvaničnu crnogorsku politiku u posjlednje dvije decenije, ali i podsticaj za region, jer pokazuje kako je jedna od najmanje razvijenih država balkana sada iskoristila šansu.

"Sa crnogorskim lanstvom u NATO, mislim da dodatno obezbjeđujemo našu stabilnost i stvaramo pretpostavku za dinamičan demokratski, ekonomski razvoj. Istovremeno, mislim da ukazujemo susjedima da je to moguće. Dakle, da to nije samo prazna proklamacija, da su otvorena vrata i NATO i Evropske unije zaista realna šansa i da je, do juče jedna od najmanje razvijenih država u ovom regionu, iskoristila tu šansu, prošla kroz ta prva vrata i vjerujem da će sa takvom porukom prije svega stranim investitorima obezbijediti ne samo nedostajući kapital nego nedostajuće iskustvo, znanje u oblasti tehnologije i u svim drugim oblastima i da ćemo uspjeti da obezbijedimo poželjan tempo ekonomskog rasta u Crnoj Gori, a samim tim i poželjan tempo ukupnog društvenog razvoja i novog kvaliteta života za naše građane", rekao je Đukanović za Prvu.

Prva TV

Portal Analitika