Politika

Brajović uručio sertifikate polaznicima Demokratskih radionica

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajovićuručio je danas sertifikate za 3966 učenika iz 72 osnovne škole, koji su tokom prethodnih devet mjeseci pohađali edukativni programDemokratske radionice „Barbara Pramer“.
Brajović uručio sertifikate polaznicima Demokratskih radionica
Portal AnalitikaIzvor

Obraćajući se mladim polaznicima radionica, predsjednik Brajović je izrazio nadu da su ovladaliosnovama onoga čemu se svi učimo neprekidno i što nikada nismo dovoljno savladali, a to su demokratija, jednakost, ljudska prava, tolerancija. 

Predsjednik Skupštine je zahvalio roditeljima, nastavnicima, trenerima i kolegama iz Skupštine na kontinuiranom angažovanju u obrazovanju djece .

- Razumijem odgovornost sa kojom se odnosite prema djeci, njihovom obrazovanju u najširem smislu. To nije samo savladavanje školskog programa, već učenje o kulturi življenja, društvenim tokovima, odnosu prema izazovima kojima su izloženi – rekao Brajović.

r-08

Na ceremoniji u Vili „Gorica“ umjetničkim programom su se predstavili učenici OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ iz Bara. 

Demokratske radionice „Barbara Pramer“ predstavljaju edukativni program Skupštine Crne Gore, u okviru kojeg djeca osnovnoškolskog uzrasta stiču znanja o parlamentarnoj demokratiji, funkcionisanju Skupštine Crne Gore, donošenju i primjeni zakona, kao i drugim temama iz oblasti građanskog obrazovanja.

Do sada je u edukativnom programu učestvovalo oko 23.000 učesnika iz 121 osnovne škole iz svih crnogorskih opština.

Portal Analitika