Svijet

Kraj drame u Melburnu: Eksplozija i pucnji, dvoje mrtvih

Australijska policija saopštila je na Tviteru da je talačka kriza u Melburnu riješena i da je ubijen čovjek koji je držao ženu protiv njene volje u stanu.
Kraj drame u Melburnu: Eksplozija i pucnji, dvoje mrtvih
Portal AnalitikaIzvor

List "Australijen" prenosi da su u pucnjavi tokom talačke krize u predgrađu Brajton poginule dvije osobe, a da su dva policajca povrijeđena.

Ranije je navedeno da je policija pozvana u predgrađe Brajton nakon navoda da je odjeknula jaka ekplozija u jednoj zgradi, a građani su upozoreni da izbjegavaju tu oblast, a ubrzo su mediji javili da se čula pucnjava. 

Policija je potom potvrdila da je jedna osoba ubijena i da je u toku talačka kriza. 

"Policija je zatekla upucanog muškarca u foajeu zgrade, a policijske ekipe pokušavaju da pregovaraju sa zabarikadiranim napadačem. Vjeruje se da je žena zatočena sa napadačem u stanu. Putevi ka toj oblasti su zatvoreni, a policija savjetuje građane da izbjegavaju tu oblast“, saopštila je policija. 

U medijima su se pojavili navodi da policija istražuje povezanost talaćke krize sa terorizmom, a "Seven njuz Melburn" javlja da je njihova redakcija dobila poziv u kom je rečeno: "Ovo vam je za Islamsku državu".

Portal Analitika