Društvo

Spuž: Spasila poskoka iz zamke za miševe

Pokolj otrovnica i neotrovnica u Crnoj Gori se i dalje neka- žnjeno nastavlja, upozorili su iz Udruženja Korina. Oni su naveli pozitivan primjer građanke koja je spasila poskoka u Spužu.
Spuž: Spasila poskoka iz zamke za miševe
Portal AnalitikaIzvor

– U subotu na Fejsbuk stranici NVO Spas (sPas) objavljene su fotografije najpoznatije crnogorske otrovnice - poskoka ulijepljenog za karton koji je bio zamka za miševe. Žena, koja želi da sakrije svoj identitet, pronašla je bespomoćnog poskoka u dvorištu svoje kuće u Spužu i odmah odlučila da ga oslobodi. Prvo ga je skvasila vodom da bi lijepak popustio. On kao da je sarađivao, jer kaže da se „okretao u smjeru suprotnom od plastike na koju se bio zalijepio“. Zatim je donijela kantu sa vodom da bi plivao, uvaljala ga u prašinu, pa u pijesak da bi mu mišići proradili.

To joj ništa nije bilo teško, jer ga je spasila. Kaže da: „Ovdje ima puno miševa i zmije nam pomažu“. Na naše pitanje da li se i u jednom momentu uplašila, kaže: „Nikako. Bila sam tužna jer nijesam znala kako da mu pomognem“ - navodi se u saopštenju.

1

Oni navode da su društvene mreže često mjesto gdje počinioci objavljuju svoju lovinu, te da Udruženje za podsticanje suživota Korina ne uspijeva da zabilježi sve objave.

– Svakako ćemo nastaviti da radimo na ovom pitanju i vučemo nadležne za rukav da bismo ovu oblast zajednički uspjeli da dovedemo u red zaključuju oni.  (Pobjeda)

Portal Analitika