Crna hronika

Šoškiću i Konataru određen pritvor, sumnjiče se za monstruozno ubistvo

Marko Šoškiću (24) iz Plava i Aleksandru Konataru (33) iz Bijelog Polja juče je određen pritvor zbog sumnje da su u noći između utorka i srijede ubili 84-godišnju Gordanu Dašić i brutalno pretukli njenog supruga Vuka Dašića (82). Odluku o pritvoru donijela je sutkinja za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac.
Šoškiću i Konataru određen pritvor, sumnjiče se za monstruozno ubistvo
Portal AnalitikaIzvor

Lisice su stavljene i d Nikoli Kneževiću (25) iz Plava zbog neprijavljivanja djela. Iskazi osumnjičenih Šoškić je u četvrtak saslušan u Tužilaštvu gdje je kategorično negirao krivicu, ali je dan kasnije priznao da je učestvovao u zločinu. Samoinicijativno je tražio da ga tužilac ponovo sasluša i priznao je izvršenje krivičnog djela. Kako Pobjeda saznaje, Šoškić je priznavajući krivicu kazao „da su kod Dašića išli sa namjerom da oduzmu novac, ali ne i da izvrše ubistvo“.

Okrivljeni Knežević je, prema pouzdanim saznanjima našeg lista, iznio nekoliko verzija o zločinu.

Knežević je prvo izjavio da nije znao da je izvršen zločin, ali je kasnije potvrdio da je to znao, ali da se plašio za svoju sigurnost. Gordana Dašić iz Plava preminula je od posljedica povreda koje su joj u noći između utorka i srijede nanijeli provalnici koji su razbili ulazna vrata kuće. Njenom suprugu Vuku Dašiću polomljena su tri rebra, podlaktica, ima više razderotina i podliva po glavi i tijelu. Razbojnici su prvo napali Dašića, vezali ga i tukli dok nije izgubio svijest, a onda su maltretirali staricu. Pokidali su i kablove za telefonsku liniju kako bi se osigurali da kad uzmu plijen starac ne pozove pomoć.

Tragovi

Preliminarni nalazi ukazuju da je starica preminula od gušenja. Motiv ovog teškog zločina bio je novac.

Pretpostavlja se da su Šoškić i Konatar iz kuće Dašića ukrali oko 3.000 eura i pušku. Krvavu odjeću i pušku su ostavili u šumi, a novac koji je pronađen kod jednog od osumnjičenih bio je krvav. Istražitelji provjeravaju još dvije osobe zbog sumnje da su pomogle osumnjičenima u zločinu. (Pobjeda)

Portal Analitika