Svijet

Napadi u Londonu, kombijem u pješake, ima mrtvih

Najmanje jedna osoba je ubijena, a više njih je povrijeđeno u seriji incidenata koji su se dogodili na Londonskom mostu i u okolini mosta, saopštila je policija. Policija je navela da su incidenti na mostu i na pijaci povezani sa terorizmom, dok treći nije povezan.
Napadi u Londonu, kombijem u pješake, ima mrtvih
Portal AnalitikaIzvor

Najprije se vozač u bijelom kombiju zakucao u pješake na mostu, a potom je došlo do napada nožem na obližnjoj pijaci Borou.

Policija navodi da su naoružani policajci odgovorili na incident na pijaci i da su ispaljeni hici.

Policija navodi da ispituje i "treći incident" u Voksholu. Nekoliko osoba je povrijeđeno u “incidentu" koji se dogodio na Londonskom mostu kada je kombi uletio u pješake. Most je zatvoren za saobraćaj u oba pravca, saopštili su zvaničnici.

BBC je prenio da je policija uhapsila vozača, međutim informacije su i dalje konfuzne, te pojedini mediji prenose da se traga za tri osumnjičene osobe.

Britanski mediji navode, pozivajući se na tvrdnje očevidaca, da nekoliko osoba leže na ulici sa povredama u predjelu vrata.

Policija je takođe saopštila da traga za tri osumnjičene osobe koje su možda naoružane poslije ta dva incidenta, prenosi BBC. Policija dodaje da za sada nije poznato da li su incidenti povezani.

Premijerka Tereza Mej je obaviještena o situaciji i u kontaktu je sa zvaničnicima. O noćašnjim incidentima je obaviješten i američki predsjednik Donald Tramp.

Kako prenose britanski mediji, policija interveniše u dijelu grada Vokshol gdje su se incidenti dogodili a koji je pun pabova i barova.

Nakon incidenta u kojem je kombi naletio na grupu pješaka na Londonskom mostu BBC je ranije prenio izjave očevidaca koji su vidjeli troje povrijeđenih ljudi kako leže na zemlji.Kako prenosi Rojters, policija je pozvala pješake da izbegavaju tu oblast, dodajući da ispituju incident.

BBC je javio da je povrijeđeno pet osoba kada je na njih naletjelo vozilo koje je došlo iz pravca centra grada, a vozio ga je muškarac.

Gradska služba za javni saobraćaj saopštila je da je na zahtjev policije zatvorila željezničku stanicu kod Londonskog mosta.

“Skaj njuz“ prenosi da se vjeruje da je u pitanju teroristički akt.

U Mančesteru je 22. maja bombaš samoubica usmrtio 22 osobe na koncertu američke pop pjevačice Arijane Grande.

Portal Analitika