Fudbal

Spektakularno finale u Kardifu: Real razbio Juventus i ispisao istoriju!

Fudbaleri Real Madrida okitili su se titulom prvaka Evrope! I ne samo to, ''kraljevski klub'' je odbranio trofej i tako postao prvi tim u istoriji Lige šampiona koji je uspio dva puta uzastopno da podigne pehar najelitnijeg takmičenja! Španski tim je u spektakularnom finalu u Kardifu nadigrao italijanski Juventus 4:1 predvođen nevjerovatnim Ronaldom strijelcem dva gola. Ostaće upamćen i fantastičan gol Mandžukića ali će ''stara dama'' ipak morati da se zadovolji trofejima nacionalnog šampiona i osvajača Kupa! Sa druge strane, Real je osim Lige šampiona uzeo i Primeru i na najbolji način zaokružio fantastičnu sezonu!
Spektakularno finale u Kardifu: Real razbio Juventus i ispisao istoriju!
Portal AnalitikaIzvor

Kristijano Ronaldo oborio je nekoliko novih rekorda – postigao je 600. gol u karijeri u svim takmičenjima, 500. za Real u eliti, dok se svojom četvrtom titulom izjednačio sa velikim rivalom Lionelom Mesijem, odnosno Klarensom Sejdorfom, Đerarom Pikeom, Ćavijem Ernandesom i Inijestom.

Računajući i Kup šampiona – samo su još Alferdo di Stefano, Alesandro Kostaturka i Paolo Maldini ispred njega sa pet, dok prvo mjesto na vječnoj listi drži još jedna legenda 'Kraljevića' Pako Hento sa šest.

Ekipa Zinedina Zidana je tek po isteku 15. minuta preuzela kontrolu, uzela loptu i počela da nameće svoj ritam, da bi samo pet minuta kasnije stigla do vođstva.

Toni Kros je povukao kontru, prebacio loptu na desni bok do Danija Karvahala, koji zalama ka golu i šalje loptu po zemlji na ivicu kaznenog odakle je Kristiano Ronaldo, uz malo sreće i nogu Leonarda Bonučija, šalje iza leđa Điđija – 1:0!

U 27. minutu postignut je jedan od najljepših golova u istoriji Lige šampiona i samih finala. Dugo je tim Masimilijana Alegrija gradio akciju, prije nego što je Miralem Pjanić pronašao Aleksa Sandra na lijevom krilu, on je proslijedio do Iguaina koji isto čini ka Mariju Mandžukiću, a Hrvat hvata spektakularan volej preko glave, na 12, 13 metara, i šalje divnu parabolu u dalji gornji ugao za 1:1!


U 61. minutu odbrana Juvea je u dva navrata uspjela da izbaci loptu iz kaznenog, a ona je prilikom druge situacije otišla na tridesetak metara od gola đe je na nju natrčao Kazemiro i od petu Samija Kedire, uz nevjerovatan efe, još jednom završava u mreži torinskog tima za 2:1!

Svega 180 sekundi poslije drugog pogotka Real stiže do 3:1! Luka Modrić i Dan Karvahal kaznili su nonšalantan pristup Mandžukića, Hrvat mu je ukrao loptu i u nastavku akcije poslao savršen centaršut na peterac, odakle Ronaldo još jednom vara Bufona.

Tačku na meč stavio je Asensio za ubjedljivih 4:1 u 90. minutu i veliko slavlje ''kraljevića'' moglo je da počne - spektakularna sezona za njih!

JUVENTUS - REAL MADRID 1:4

/Mandžukić 27 - Ronaldo 20, 64, Kasemiro 61, Asensio 90/

Kardif, stadion Milenijum.

Gledalaca: 74.000.

Sudija: Feliks Brih.

Juventus (3-4-2-1): Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Alves, Pjanić (Markizo 70), Kedira, Sandro - Dibala (Lemina 77), Mandžukić - Iguain.

Klupa: Neto, Lihtštajner, Benatija, Asamoa, markizio, Lemina, Kvardrado.

Real Madrid (4-3-1-2): Navas - Karvahal, Ramos, Varan, Marselo - Kros (Morata 89), Kazemiro, Modrić - Isko - Ronaldo, Benzema (Bejl 77).

Portal Analitika