Fudbal

Kapa dolje predsjedniče! Svi vole dobrog gazdu

Pošteni i sposobni sportski radnici odlaze kao legende. Pitajte samo Bernarda Hojslera, doskorašnjeg predsjednika Bazela, koga su navijači na veličanstven način ispratili u fudbalsku penziju.
Kapa dolje predsjedniče! Svi vole dobrog gazdu
Portal AnalitikaIzvor

Hojsler je, inače, ugledni advokat, a prije predsjedničke funkcije - koju obavlja od 2012. godine - dugo je bio i potpredsjednik. Ali kako se u Švajcarskoj ne vlada do kraja života, riješio je da se posveti profesiji.

Fudbal je napustio kao idol stanovnika Bazela. Osvoji je osam uzastopnih titula u Švajcarskoj, napravio je respektabilan klub i na evropskom nivou, pravio finansijske rezultate koje je Bazel prije toga mogao samo da sanja.

“Kapa dolje Barni“, priznali su mu i navijači, koji su u 73. minutu posljednje utakmice u sezoni izašli na teren i bez bilo kakvih incidentata odali poštovanje odlazećem gazdi.

Hojsler je sve vrijeme mahao klupskom zastavom.

“Srce je htjelo da stane“, rekao je kasnije Hojsler, koji je još od šeste godine života redovan na Bazelovim utakmicama.

“Postarajte se da ovaj trofej ne ode u Cirih ili Bern. Ne želimo to“, dodao je.

Braća Degen, braća Jakin, Brel Embolo, Đerdan Šaćiri, Granit Džaka, Jan Zomer, Marko Štreler... Svi oni su bili na tribinama kako bi pozdravili predsjednika. I Rodžer Federer.

Mnogo vole Barnija u Bazelu...

Mozzartsport.com

Portal Analitika