Ostalo

JANOVIĆ: Fiskulturne sale i poligoni pet crnogorskih škola od jeseni u novom ruhu

Kotorska Gimnazija, Srednja pomorska i Osnovna škola „Narodni heroj Savo Ilić“ , tri su od pet crnogorskih škola u čiju će adaptaciju dvorana, sala i igrališta Ministarstvo sporta uložiti više od 100.000, 00 eura, najavio je ministar sporta Nikola Janović tokom današnje radne posjete Kotoru i tom prilikom upoznao direktore i učenike sa projektom „Afirmacija školskog sporta“ koji Ministarstvo planira da realizuje do početka nove školske godine i to u saradnji sa jednim stranim donatorom sa kojim intezivno pregovara.
JANOVIĆ:  Fiskulturne sale i poligoni pet crnogorskih škola od jeseni u novom ruhu
Portal AnalitikaIzvor

Ministar je objasnio da se taj projekat naslanja na brigu o školskom sportu čijoj se afirmaciji i razvoju ministarstvo sporta posvetilo od samog osnivanja kao jednom od ključnih prioriteta. „Adaptacijom postojećih školskih sportskih objekata, ispunjavamo ciljeve iz nedavno potpisanog Memoranduma o školskom sportu“ – kazao je ministar Janović i najavio da će projekat „Afirmacija škoslkog sporta“ u prvoj fazi obuhvatiti tri crnogorske opštine Kotor, Pljevlja i Cetinje, sa direktnom ciljnom grupom od blizu 3000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Zajedno sa svojim saradnicima, ministar se najprije sastao sa direktorom OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ Nebojšom Kučem , sa kojim je, osim o rekonstrukciji školskog poligona, razgovarao o mogućnostima da učenici putem redovne nastave fizičkog vaspitanja, ali i vannastavnih aktivnosti steknu osnovna umijeća, prije svega u bazičnim sportovima. Janović je radnu posjetu Kotoru, nastavio obilaskom Gimnazije i Srednje pomorske škole gdje ga je na otvaranju foto izložbe dočekalo veliko iznenadjenje, koje su mu priredili učenici i njihovi direktori Božo Perović i Veljko Botica.

U holu škole postavljena je fotografija ministra Janovića iz igračkih vaterpolo dana i biće prva u nizu fotografija zaslužnih učenika Gimnazije, u kojoj je ministar Janović završio srednju školu. Obraćajući im se u školskom amfiteatru, ministar im se zahvalio, ističući da mu je velika čast i zadovoljstvo što će njegova fotografija, sadašnje i buduće generacije podsjećati kako se iz škole može uspješno zakoračiti u svijet vrhunskog sporta. Učenicima je poručio da su u sigurnim rukama:

“Profesori koji su danas uz vas, bili su i uz mene”. Srednja pomorska škola, iznjedrila je u medjuvremenu mnoge sportske talente i već sada se može pohvaliti vrhunskim mladim veslačima koji su nedavno na regati u Tivtu osvojili prvo mjesto i potvrdili dominaciju u veslanju u akvatorijumu Jadrana, na čemu im je ministar tokom susreta i čestitao. Sumirajući sastanak sa ministrom Janovićem, direktor Srednje pomorske škole Veljko Botica ocijenio je da postoji veliki prostor za saradnju, poručujući da zadataka i planova neće nedostajati.

Portal Analitika