Društvo

Jokić ne želi da sarađuje sa ministrom sporta; Janović: Odsustvo demokratske volje

Smatram da djecu ne treba da miješamo u politiku već da im svakako treba omogućiti najbolje uslove da se bave sportom i zdravim stilovima života. Takodje znamo da i svaki roditelj bez obzira koju partiju glasa, da li glasa DPS, Demokrate, SD, SDP ili Demokratski front, svakako želi da mu dijete ima najbolje moguće uslove i želi da mu se dijete bavi sportom, usvajajući na taj način zdrave stilove života, kaže ministar Janović.
Jokić ne želi da sarađuje sa ministrom sporta; Janović: Odsustvo demokratske volje
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, već tri mjeseca ne odgovara na poziv ministra sporta Nikole Janovića, da se tokom njegove radne posjete opštini Kotor sastanu i razgovaraju o saradnji Ministarstva sporta sa lokalnom zajednicom, osnovnim i srednjim školama, obrazlažući to nedostatkom vremena u svojoj prezauzetoj agendi.

Ministar Janović je danas sa žaljenjem konstatovao da predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić nije našao za shodno da zajedno obiđu škole.

“Već neka tri mjeseca bezuspješno pokušavamo da usaglasimo agendu i rekao bih da nije samo pitanje vremena već i pitanje odsustva političke volje i demokratskog kapaciteta, da se prosto shvati da se na toj liniji političkog obračuna ne bi trebalo da se nađu djeca. Smatram da djecu ne treba da miješamo u politiku već da im svakako treba omogućiti najbolje uslove da se bave sportom i zdravim stilovima života. Takodje znamo da i svaki roditelj bez obzira koju partiju glasa, da li glasa DPS, Demokrate, SD, SDP ili Demokratski front, svakako želi da mu dijete ima najbolje moguće uslove i želi da mu se dijete bavi sportom, usvajajući na taj način zdrave stilove života”, rekao je danas Janović.

On je dodao da želi da iskaže žaljenje zbog toga.

“A,  takođe, sam želio da sa gradonačelnikom Jokićem obiđem bazen u Kotoru, da zajedno, on sa pozicije gradonačelnika i ja sa pozicije ministra sporta uputimo inicijativu prema Direkciji javnih radova koja, izvodi radove na tom bazenu, da prosto ne bude zastoja u sanaciji i rekonstrukciji tog bazena, jer znam da naši mališani, mali vaterpolisti već sedmicama treniraju u Budvi i Herceg Novom. Tako da rješavanje tih i nekih sličnih gorućih sportskih problema u ovom gradu, za sada, sačekaće neku drugu priliku i ja se nadam malo više, kao što sam rekao demokratskog kapaciteta“, naveo je ministar sporta.

Portal Analitika