Društvo

Marković – Jokić: Vlada će nastaviti da podržava LGBT zajednicu

Vlada Crne Gore nastaviće da podržava integraciju LGBT zajednice u društvo i pomoći u obezbjeđivanju socijalnih servisa koji su važni za pripadnike te populacije, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa predsjednicom Upravnog odbora LGBT Forum Progres Bojanom Jokić.
Marković – Jokić: Vlada će nastaviti da podržava LGBT zajednicu
Portal AnalitikaIzvor

Jokić je pohvalila strateški i zakonodavni okvir koji je na snazi u Crnoj Gori, istakla odličnu saradnju sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, organima za sprovođenje zakona i Ombudsmanom, te ukazala na potrebu za podrškom države u radu skloništa i socijalnog centra, za koje više nemaju sredstava.

Izrazivši zadovoljstvo zbog napretka u ovoj oblasti i posvećenosti institucija, premijer je kazao da će Vlada podržati i pomoći u realizaciji aktivnosti vezanih za ponovnu aktivaciju skloništa i socijalnog centra.

On je dodao da je pitanje prava i integracije LGBT osoba važno u procesu sazrijevanja crnogorskog društva, a zajednički je konstatovana potreba daljeg jačanja svijesti zajednice kako bi se otklonile predrasude prema pripadnicima osoba drugačije seksualne orjentacije i kako bi svi građani mogli uživati jednako poštovanje svojih prava i sloboda.

Portal Analitika