Abiznis

Puna valorizacija Luke Bar samo uz ulaganja u drumske i željezničke saobraćajnice

U organizaciji Ministarstva trgovine NR Kine, Kineske asocijacije međunarodnih izvođača radova (China International Contractors Association - CHINCA) i Instituta za promociju trgovine i investicija iz Makaoa (Macao Trade and Investment Promotion Institute - IPIM), osmi put se organizuje međunarodni forum posvećen ulaganjima u infrastrukturu i građevinarstvo. Forum koji okuplja oko 1.500 predstavnika iz preko 60 zemalja i regiona, uključujući i više od 40 zvaničnika godišnje, održaće se u Makao-u, posebnoj administrativnoj oblasti NR Kine, udaljenoj 64 km od Hong Kong-a.
Puna valorizacija Luke Bar samo uz ulaganja u drumske i željezničke saobraćajnice
Portal AnalitikaIzvor

Tema ovogodišnjeg Foruma je "Saradnja za multi-inovativnu održivu infrastrukturu koja podstiče razvoj privrede". Trenutni globalni bum infrastrukturnog povezivanja Kina je iskoristila za jačanje međunarodne saradnje, u tom cilju Kina ne štedi napore u unapređenju u izgradnji infrastrukture.

Forum okuplja vodeće predstavnike iz oblasti građevinarstva, državne zvaničnike i relevantne istraživače, koji će detaljno razgovarati i razmijenjivati informacije o održivoj infrastrukturi.

Delegacija Crne Gore na čelu sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem prisustvovala je svečanom otvaranju ovogodišnjeg Foruma, a tokom prvog dana održavanja crnogorska delegacija sastala se sa menadžmentom kineske kompanije CCECC, koja je  angazovana na generalnom remontu dionice pruge Kolašin-Kos, realizacija ovog projekta je pri kraju.

Ministar Nurković se zahvalio generalnom direktoru  kompanije Juan Liju na donaciji u vidu urađene Studijske procjene projekta za generalni remont neremontovanih dionica barske pruge od Trebesice do Bara. Zajednička ocjena obije delegacije je da se puna valorizacija Luke Bar moze postići samo daljim ulaganjem u drumske i željezničke saobraćajnice.

Portal Analitika