Crna hronika

Marković: Nije bilo otmice

Ne radi se o slučaju otmice, već o nesporazumu. Oštećena Milica Popović kad je izašla iz stana, da bi se po njenoj tvrdnji vidjela sa osobom koja joj je davala novac pod kamatu, mahinalno zaključala vrata, ali je poslije toga zvala oštećenog koji je ostao u stanu u više navrata da mu kaže da se brzo vraća. Da je riječ o otmici, sigurno ga ne bi ostavila sa telefonom, izjavio je Portalu Analitika advokat Popovićeve Velibor Marković.
Marković: Nije bilo otmice
Portal AnalitikaIzvor

Podgoričanka Milica Popović (37) uhapšena je preksinoć zbog sumnje da je kidnapovala državljanina Australije Feha Poturka (58), za čiji otkup je tražila 11.000 eura. Popovićevoj je određen pritvor do 72 sata.

Prema policijskim saznanjima Popović je prije nekoliko dana upoznala Poturka u jednoj radnji, koji ju je prevezao do kuće. Na dan otmice, Podgoričanka ga je zvala da se vide. Ona je došla do stana u centru Podgorice u kojem Australijanac boravi, odakle su se  njegovim vozilom “VW Gof VII“, odvezli do stana u Bulevaru Džordža Vašingtona, koji Popović iznajmljuje.

Nakon što su neko vrijeme boravili u njenom stanu, Podgoričanka je neopaženo izašla i zaključala Poturka unutra. Kada je shvatio da se Popovićka neće vratiti, te da je zaključan, Poturak ju je zvao telefonom. Popović je tada od Poturka zahtijevala da joj preda 11.000 eura, jer će u suprotnom reći njegovoj supruzi i policiji da ju je silovao.

Ona je takođe angažovala šlep službu da njegovo vozilo “VW Golf VII“ prebaci na na periferiju grada, pod izgovorom da je polomila ključ i da vozilo treba da prebaci do majstora. Time je na Poturka izvršila dodatni pritisak kako bi joj dao novac.

Poturak je nakon razgovora sa njom počeo da doziva u pomoć, što je čuo jedan od stanara i obavijestio CB Podgorica. Službenici CB Podgorica su ubrzo pronašli stan u kojem je Poturak bio zaključan i oslobodili ga.

"Ubrzo su identifikovali i pronašli Popović koju su lišili slobode. Takođe je pronađeno i vlasniku vraćeno vozilo", saopšteno je ranije iz policije. 

foto: Pobjeda

Portal Analitika