Fudbal

Imamo najskupljeg Hrvata u istoriji fudbala

Antoan Grizman je bio prva meta Mančester Junajteda u prijelaznom roku. Ali od transfera vrijednog 100.000.000 eura i dolaska francuskog napadača na Old Traford neće biti ništa poslije potvrđene zabrane Atletiku da registruje nove igrače, što znači i veto na prodaju najboljih igrača koje nema ko da zamijeni. Sve to je samo ubrzalo realizaciju nekih drugih želja Žozea Murinja.
Imamo najskupljeg Hrvata u istoriji fudbala
Portal AnalitikaIzvor

Italijanski mediji javljaju da je postignut dogovor oko cijene za Ivana Perišića, a ostrvski donose priču da bi umjesto Grizmana na Teatar snova trebalo da sleti njegov zemljak Aleksandr Lakazet.

Nezavisno od situacije sa Grizmanom, Perišić je svakako bio ciljano pojačanje i velika želja Žozea Murinja. Sada su se stvari samo ubrzale, a poslije početnih nesuglasica u pregovorima, Gazeta delo Sport danas javlja da je dogovor postignut oko obeštećenja.

Na početku je Junajted nudio 46.000.000 eura, a Inter tražio 55.000.000 eura. Crvenim đavolima se žuri, ali se još više žuri Interu kojem od prodaje Perišića i novca zarađenog od tog transfera zavisi cio prijelazni rok i buduće kupovine. Zato su dvije strane malo popustile u stavovima i našle se na pola puta. Gazeta javlja da je ugovorena cijena od 52.000.000 eura. To znači da će Perišić postati najskuplji Hrvat u istoriji fudbala, ali i jedan od najskupljih transfera ovog ljeta u svijetu...

Prelazak u Mančester Junajted bi bio vrhunac karijere. Još ranije se spekulisalo da je on već dogovorio svoje lične uslove sa Crvenim đavolima i platu od 7.000.000 eura po sezoni. U interu zarađuje 3.000.000 eura godišnje.

Portal Analitika