Fudbal

,,Sokoli“ treniraju za prijateljski duel sa Iranom, i spremaju osvetu Jermeniji

Da je 11. novembra 2016. Crna Gora savladala Jermeniju u gostima, jun 2017. bi dočekala usamljena na drugom mjestu grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
,,Sokoli“ treniraju za prijateljski duel sa Iranom, i spremaju osvetu Jermeniji
Portal AnalitikaIzvor

Ovako, sa Danskom dijeli poziciju iza suverenog lidera Poljske, sa bodom više od Rumunije i upravo Jermenije. ,,Sokoli“ su u Jerevanu vodili na poluvremenu golovima Damira Kojaševića i Stevana Jovetića, ali onda se dogodio veleobrt.

- Sjećam se dobro tog meča. Bio sam srećan zbog gola, ali loše sam se osjećao zbog rezultata reprezentacije. Nadam se da nam se takve stvari više neće ponavljati - rekao je Kojašević tokom obraćanja medijima uoči duela sa Iranom i Jermenijom.

Kojašević je u tom meču upisao i asistenciju, jednu od četiri u proteklih pet kvalifikacionih mečeva. Jedan je najproduktivnijih igrača ne samo crnogorske reprezentacije, već u svim grupama. Nametnuo se kao jedna od ključnih figura u timu Ljubiše Tumbakovića, koji ga je prvi put uvrstio na spisak za duel A i B timova Crne Gore.

- Tu utakmicu ću zauvijek pamtiti jer mi je to bio prvi nastup u dresu reprezentacije. Čekao sam šansu, iskoristio je na pravi način i zahvalan sam selektoru na tome - kazao je Damir Piksi Kojašević.

Reprezentaciji su se juče priključila četiri igrača - golman Vašaša Vukašin Poleksić, fudbaleri belgijskog Ostendea Žarko Tomašević i Adam Marušić, te desni bek Minhena 1860 Filip Stojković, koji je sa Bavarcima ispao u treći rang njemačkog fudbala i promijeniće klub. Čekaju se još šestorica, koje klubovi ne puštaju do starta FIFA termina - Sead Hakšabanović, Mirko Ivanić, Nemanja Mijušković, Marko Bakić, Elsad Zverotić i Aleksandar Šćekić.

Opširnije u ARENI, Pobjeda

Portal Analitika