Košarka

Baskonija izjednačila, Dubljević podbacio

Baskonija nije dozvolila još jedan brejk u dvorani Fernando Buesa! Poslije (ne)očekivanog sloma u prvom meču igrači Sita Alonsa uspjeli su da se oporave ekspresno i uzvrate udarac Valensiji i to sa sve kamatom,90:70.
Baskonija izjednačila, Dubljević podbacio
Portal AnalitikaIzvor

Baskonija je tako uspjela da ostvari bar polovičan učinak prije nego što se polufinalna serija preseli na krajnji istok Španije, đe će Slijepi miševi imati veliku priliku da već na svom terenu završe cio posao.

Ekipu iz Vitorije je do pobjede vodio novajlija Riki Ledo sa 24 poena (9/15 iz igre, 4/6 za tri). Novopridošlog američkog šutera fantastično je ispratio Adam Hanga sa 18 poena i po pet uhvaćenih lopti i završnih dodavanja i upravo su njih dvojica imali ključne uloge u slomu Valensije. A pomoć su dobili od Tornika Šengelije (13p, 7sk) i Nika Laprovitole (10p, 4as).

Kod gostiju Romejn Sato imao je 18 poena i sedam skokova, Antoan Dio je ubacio 16 poena i podijelio šest lopti, a u potpunosti je podbacio Bojan Dubljević. Udarna igla Valensije je za 19 minuta imala tek šest poena, što je daleko ispod prosjeka na koje je publiku navikao.

Serija sada ide u Valensiju, a već u subotu od 19 časova igraće se treća utakmica.

Portal Analitika