Politika

Đukanović – Davije: Puna podrška Crnoj Gori u ostvarivanju strateških nacionalnih ciljeva

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa ambasadorkom Mariz Davije, šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori.
Đukanović – Davije: Puna podrška Crnoj Gori u ostvarivanju strateških nacionalnih ciljeva
Portal AnalitikaIzvor

"Predsjednik Đukanović je izrazio zadovoljstvo saradnjom koju Crna Gora ima sa OEBS-om od obnove državne nezavisnosti, ali i u periodu prije 21. maja 2006. godine. Zahvaljujući takvoj saradnji Crna Gora je uspješno savladavala reformske izazove u oblasti vladavine prava, parlamentarne demokratije, bezbjednosti i u drugim sferama, u okviru tri dimenzije OEBS-a. On je naglasio da su napravljeni ozbiljni iskoraci u unapređenju izbornog zakonodavstva i realizaciji izbornih praksi, što je doprinjelo da Crna Gora ostvari  veoma značajan napredak u integracionim procesima i njenom ukupnom demokratskom, ekonomskom i društvenom razvoju"- navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju i da je ambasadorka Davije ukazala na značaj posvećenosti svih struktura društva sprovođenju reformi, čiji je cilj dalji demokratski i ekonomski razvoj države, i izrazila punu podršku Crnoj Gori u ostvarivanju njenih strateških nacionalnih ciljeva.

Portal Analitika