Politika

Đukanović-Del Monako: Italija da bude promoter evropske budućnosti Balkana

Italija je podržavala Crnu Goru u njenim integracijama i to će raditi i ubuduće, saopšteno je tokom oproštajne posjete ambasadora Republike Italije Vinćenca del Monaka predsjedniku Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću.
Đukanović-Del Monako: Italija da bude promoter evropske budućnosti Balkana
Portal AnalitikaIzvor

“Đukanović se zahvalio ambasadoru del Monaku na doprinosu koji je pružio tokom svog mandata na daljem unapređenju i razvoju sveukupnih odnosa dvije tradicionalno prijateljske države i izrazio zadovoljstvo sadržajem i kvalitetom političkog dijaloga, ekonomske i druge saradnje izmedju Crne Gore i Italije. On je iskazao posebno uvažavanje zbog podrške koju Italija pruža našoj državi u integracionim procesima za članstvo u EU i NATO i očekivanje da će ona nastaviti da bude promoter evropske budućnosti Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Del Monako je izrazio zadovoljstvo što su tokom njegovog mandata dodatno unaprijeđeni odnosi povjerenja, saradnje i prijateljstva između Crne Gore i Italije.

“On je podržao ukupan demokratski razvoj Crne Gore, naglašavajući uspjehe i napore koje je država postigla u integracionim procesima. Čestitao je Crnoj Gori stupanje u NATO i istakao da Italija pruža snažnu podršku proširenju EU, što će biti potvrđeno i skorim održavanjem Balkanskog samita u Trstu, u okviru Berlinskog procesa”, saopšteno je iz DPS-a.

Portal Analitika