Kultura

Ministarstvo kulture opredijelilo 110.000 za Bokeljsku mornaricu i Muzički centar

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici na prijedlog Ministarstva kulture odobrila preusmjeravanje sredstava sa Ministarstva kulture, u iznosu od 110.000 eura, na Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru i Muzički centar Crne Gore.
Ministarstvo kulture opredijelilo 110.000 za Bokeljsku mornaricu i Muzički centar
Portal AnalitikaIzvor

Navedena sredstva će se preusmjeriti iz budžeta Ministarstva kulture projektovanog za podršku manifestacijama i festivalima od posebnog značaja za kulturu Crne Gore.

Shodno prijedlogu Minstarstva kulture Pomorskom muzeju Crne Gore, kao instituciji koja se bavi čuvanjem kulture, pomorske baštine Boke kotorske i crnogorskog primorja, biće uplaćeno 30.000  eura, za unapređenje rada, izradu uniformi i ostalih elemenata koji obezbjeđuju održivost i praktikovanje nematerijalnog kulturnog dobra, Bokeljske mornarice.

Muzičkom centru Crne Gore opredijeljeno je 20.000 eura, za međunarodna gostovanja Crnogorskog simfonijskog orkestra u 2017. godini.

Iznos od 60.000 eura, Muzički centar Crne Gore će utrošiti za nabavku dva klavira za potrebe institucija kulture u opštinama Pljevlja i Bijelo Polje, čime će se stvoriti uslovi za unapređenje muzičkog života i repertoara u tim sredinama, a time i doprinijeti ravnomjernom razvoju kulture na teritoriji Crne Gore.

 

 

Portal Analitika