Fudbal

Budućnost neće produžiti saradnju sa Vukotićem, plavi našli zamjenu?

Samo nekoliko dana nakon osvajanja titule rukovodstvo Budućnosti odlučilo je da promijeni trenera - Miodraga Vukotića u ulozi šefa stručnog štaba trebalo bi da naslijedi Dragan Kažić, saznaje Arena.
Budućnost neće produžiti saradnju sa Vukotićem, plavi našli zamjenu?
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički tim je u samostalnoj Crnoj Gori imao dvadesetak kormilara i uglavnom su smjene dolazile nakon slabih rezultata prethodnika. Ovoga puta nije takav slučaj, jer da je Vukotić osvojio titulu i učinio ,,plave” jedinim domaćim klubom sa tri šampionska pehara.

On je jedini trener koji je u posljednjih 11 godina predvodio Buduć- nost čitave dvije sezone - prošle je igrao finale Kupa i bio viceprvak, a ove je od početka do kraja bio prvi u prvenstvu.

Opšti je utisak da su ,,plavi” pod Vukotićevim vođstvom jesenas igrali najbolji i najljepši fudbal otkada postoji domaća liga. Ekipa je prošla prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, potom je malo falilo da napravi senzaciju i eliminiše Genk u sljedećoj rundi, dok je na domaćoj sceni bila toliko dominantna da je polusezonu završila sa dvocifrenom bodovnom razlikom u odnosu na najbližeg pratioca.

Tada je stav kluba bio takav da se sa aktuelnim trenerom produži saradnja. O tome svjedoči izjava sportskog direktora Miloljuba Ostojića.

- Klub želi da zadrži trenera Vukotića. Razgovaramo sa igračima oko produženja saradnje, a onda na red dolazi šef stručnog štaba. Sa njim smo zadovoljni, odlično radi svoj posao – rekao je Ostojić prije nekoliko mjeseci za Arenu.

U međuvremenu sve se promijenilo. Slabo proljeće kao da je izbrisalo godinu i po produktivnog rada i uticalo da se protiv Vukotića okrenu navijači, a u krajnjem i da čelnici ,,plavih” ne nastave saradnju sa čovjekom sa kojim su imali ugovor do prvog jula.

Umjesto toga, briga o najboljem timu Budućnosti gotovo sigurno biće povjerena Draganu Kažiću, nekadašnjem pomoćniku Miloljuba Ostojića. Riječ je o stručnjaku koji je rođen prije 55 godina u Podgorici i relativno je nepoznat javnosti.

Iza sebe nema igračku karijeru, dok je kao trener najviše radio na Islandu – kao šef struke i asistent. Samostalno je vodio i Tadamon iz Kuvajta, doduše kratko. Saznajemo da su kandidati za trenera Budućnosti bili i nekadašnji selektori Crne Gore – Zoran Filipović i Branko Brnović, kao i kormilar Lovćena Dragi Kanatlarovski.

Kako se kod ,,plavih” stvari mijenjaju preko noći, ne bi bilo iznenađenje i da neko od pomenutih imena, pa i neko drugi, bude postavljen za trenera. 

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika