Ostalo

IMZE: Crnogorskim takmičarima drugog dana 12 medalja

Crnogorski reprezentativci drugi takmičarski dan Igara malih zemalja Evrope u San Marinu završili su sa 12 medalja – šestzlatnih, jednom srebrnom i pet bronzanih.
IMZE: Crnogorskim takmičarima drugog dana 12 medalja
Portal AnalitikaIzvor

Zlatne medalje osvojili su Danilo Pantić, Marko Bubanja, Arso Milić, Elma Ličina i Ivana Šunjević i boćar Miroslav Petković.

Srebrni je bio džudista Balša Sinanović, dok su bronzani bili njegovi drugovi iz džudo reprezentacije Jusuf Nurković i Jovana Peković, muški i ženski stonoteniski timovi i boćar Đuro Milanović.

Poslije dva takmičarska dana osvojeno je ukupno 15 medalja.

Zlatnim odličjima juče su se okitili atletičarka Marija Vuković i boćari Miroslav Petković i Đuro Milanović u dublu, dok je srebrni bio atletičar Tomaš Đurović.

Crna Gora će sjutra, trećeg takmičarskog dana, imati predstavnike u šest sportova.

Nastupiće stonoteniseri, u konkurenciji dublova (9:30), košarkaše 30 minuta kasnije očekuje duel sa Kiprom (10:00), dok će u isto vrijeme počinju plivačka takmičenja, u kojima će Crnu Goru predstavljati Jovana Terzić i Boško Radulović na 50 metara slobodno.

Za 17 sati zakazan je duel sa Luksemburgom u odbojci na pijesku, dok će 15 minuta kasnije takmičenje početi Jelena Pantović u disciplini vazdušni pištolj.

Sjutra će na borilišta i atletičari Kristina Rakočević (kugla, 16), Ljiljana Matović (skok u dalj, 16.55), Ivan Kukuličić (disk, 17.50) i Slađana Perunović (10.000, 18).

Na strelišta će i streličari Milan Borović i Mina Šibalić.

Portal Analitika