Crna hronika

Zbog pucnjave u Farmacima uhapšen Podgoričanin

M.R. (39) iz Podgorice uhapšen je danas zbog ilegalnog posjedovanja pištolja sa municijom, saopšteno je iz Uprave policije.
Zbog pucnjave u Farmacima uhapšen Podgoričanin
Portal AnalitikaIzvor

Naime, policija je jutros oko 8.30 časova dobila prijavu da je u mjestu Farmaci, na seoskom putu, neko pucao u vazduh. Službenici CB Podgorica su preduzeli operativne aktivnosti i veoma brzo došli do saznanja da bi to lice moglo biti M.R. Nakon toga zatražena je i od nadležnog sudije za istragu dobijena naredba za pretres kuće M.R. u Farmacima.

Pretresom kuće M.R. pronađen je i oduzet pištolj marke „Stars“, španske proizvodnje, cal. 9 mm, sa okvirom i tri metka u okviru. Takođe, pretresom kuće pronađena je i ispaljena čaura.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji se izjasnio o kvalifikaciji krivičnog djela u vezi sa pronađenim pištoljem i municijom.

M.R. će stoga, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pištolj, okvir, meci i čaura će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika