Politika

Marković: Razočarao nas je neprimjeren odnos Rusije

Odgovarajući na pitanja novinara premijer Marković je prokomentarisao i posljednje događaje koji se odnose na Rusiju.
Marković: Razočarao nas je neprimjeren odnos Rusije
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje, može li Crna Gora naći neki mehanizam da odgovori na ponašanje Rusije, Marković je odgovorio: 

"Naravno da možemo. Sukob demokratije i nedemokratije a i rezultati tog sukoba su uvijek na strani demokratije. Zato smo i pobijedili 16. oktobra i 19. maja i pobjedićemo 5. juna. Na žalost, razočarava nas neprimjeran odnos prema državi koja želi da samostalno izgrađuje svoju budućnost. Nijesam mogao do sada da registrujem takav nivo destrukcije i primitivizma koji oslikava karakter tog režima". 

Posebno je bio interesantan odgovor premijera Markovića na pitanje zbog čega i on ide ubrzo putuje u Vašington.

„Moram da vam kažem da postoji veoma jak razlog zbog čega idem u Vašington. Ministar Darmanović će predati istrumente Vašingtonskog ugovora. Ja ću prisustvovati toj ceremoji, ali naravno da ne idem zbog toga nego zato što sam u međuvremenu dobio poziv za bilateralni sastanak na najvišem nivou u SAD“, rekao je premijer Marković.  

Predsjednik Vlade je saopštio i da spisak nepoželjnih osoba u Rusiji ostaje tajan, da neće biti dostupan, te da u ovom trenutku „ne možemo znati ko je na tom spisku“. 

Povodom snimaka koji su objavljeni juče od strane ruskih prankera Leksusa i Vovana,   Marković je novinarima kazao da ih nije preslušavao, ali da zna šta je rekao.

''Danas ima i podvala u vidu pogrešnih interpretacija. Ja sam dostupan premijer i poziv je došao preko mog saradnika. Mi smo spremni da kažemo šta mislimo i nemamo nikakvu skrivenu agendu uprkos podvalama''- kazao je Marković.

Premijer Duško Marković negirao je da je u telefonskom razgovoru sa navodnim ukrajinskin državnicima, kazao da će optužnica protiv lidera Demokratskog fronta (DF) biti potvrđena.

„Nije tačno da sam rekao da će optužnica biti potvrđena. Rekao sam da očekujem da će sudski postupak imati za rezultat da nikada niko više ne krene na Crnu Goru i ne uradi nešto protiv svoje države“, kazao je Marković odgovarajući na pitanja novinara u parlamentu. Na smimku za koji je iz vlade potvrdjeno da je autentičan se čuje da je Marković rekao da je optužnica protiv lidera DF-a prihvaćena od sudskih vlasti. 

Prema njegovim riječima, to je daleko od onoga što je, koliko mu je poznato, rečeno na današnjem presu DF-a.

„Dakle, još jedna podvala koja dolazi od istog mentora, koji je sugerisao i ovu telefonsku prevaru. Ništa strašno, to je moguće. Ja sam dostupan premijer, to se desilo dok sam prisustvovao ceremoniji u Briselu povodom samita“, kazao je Marković.

Portal Analitika