Crna hronika

Bjelopoljac uhapšen zbog sumnje da je oštetio budžet za oko 9.800 eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su danas nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv D.Ž. (41) iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Bjelopoljac uhapšen zbog sumnje da je oštetio budžet za oko 9.800 eura
Portal AnalitikaIzvor

Naime, ovo lice je, kako se sumnja, 9. juna 2015. godine izvršilo krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja na način što je kao osnivač preduzeća d.o.o. „Ada Company“ kod ovlašćenog lica ovjerio izjavu u kojoj je, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, naveo da nema neizmirenih obaveza prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, iako to nije bila istina.

On je ovjerenu ispravu i zahtjev za dobrovoljnu likvidaciju preduzeća u skraćenom postupku dan kasnije, 10. juna 2015. godine, dostavio Centralnom registru privrednih subjekata u Podgorici. D.Ž. je, kako se sumnja, znao da su podaci u  izjavi  neistiniti, odnosno da u momentu podnošenja zahtjeva  za  dobrovoljnu likvidaciju preduzeća u skraćenom postupku nije izmirio obaveze po osnovu PDV-a i to u ukupnom  iznosu  od 9.767,34 eura, na koji način je, kroz sam postupak dobrovoljne likvidacije preduzeća, oštetio budžet Crne Gore za ovaj iznos.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se protiv D.Ž. podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, kaže se na kraju saopštenja UP.

Portal Analitika