Društvo

Bijelo Polje: Čopor pasa izujedao dvogodišnju djevojčicu

Dvoipogodišnja djevojčica I.J. iz sela Mahala u Bijelom Polju pukom srećom je preživjela napad čopora pasa lutalica. Razjarene životinje napale su juče poslije podne djevojčicu u blizini kuće i nanijele joj više povreda od ugriza u predjelu glave, piše Dan.
Bijelo Polje: Čopor pasa izujedao dvogodišnju djevojčicu
Portal AnalitikaIzvor

Djetetu je pomoć pružena u bjelopoljskoj Opštoj bolnici, a slučaj je prijavljen lokalnoj policiji.

Njena majka Marina Joksimović ispričala je da se sve dogodilo na samo stotinak metara od kuće u kojoj ova petočlana porodica od nedavno živi.

- U jednom trenutku čula sam plač i istrčala iz kuće. Vidjela sam stravičan prizor koji ću pamtiti čitavog života. Sin i starija kćerka su plakali blizu kućnog praga, a na livadi je sva u krvi ležala I.J. Oko nje je bio čopor pasa lutalica, koji je kidisao na nju - ispričala je majka povrijeđene djevojčice.

Marina navodi da su se, nakon što je istrčala iz kuće i vrisnula, psi razbježali a njena dvoipogodišnja kćerka oblivena krvlju plačuću dozivala pomoć. Dijete je, kako kaže, pretrpjelo veliki šok.

- Pritrčala sam i uzela je u naručje. Skamenila sam se kada sam vidjela veliki broj ugriza. Ima pet-šest ugriza policu, ustima i jeziku. U jednom trenutku čini mi se da se i onesvijestila. Bilo je strašno. Strahovala sam za njen život - ispričala je Joksimović.

Djevojčici je ukazana pomoć u Urgentnom centru Opšte bolnice u Bijelom Polju, a porodica je zatim podnijela prijavu Centru bezbjednosti u tom gradu.

Podsjećamo, prije dva dana čopor pasa je napao 37-godišnjeg Podgoričanina ispod mosta Milenijum, a djevojka koja je takođe tuda šetala samo pukom srećom ostala ne povrijeđena.

Izvor i foto: Dan

Portal Analitika