Društvo

Purišić otvorio konferenciju "Zaustavljanje nasilja nad ženama"

Konferencija „Zaustavljanje nasilja nad ženama u zemljama Zapadnog Balkana i u Turskoj: Primjena zakona, mijenjanje stavova”, održana je danas u Eko-zgradi Ujedinjenih nacija, a otvorio je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.
Purišić otvorio konferenciju "Zaustavljanje nasilja nad ženama"
Portal AnalitikaIzvor

Na Konferenciji su govorili i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav, te stalna koordinatorka Sistema UN i stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Fiona Mekluni.

- Država Crna Gora je posvećena pitanju ravnopravnosti i borbe protiv nasilja nad ženama i shodno tome ratifikovala sve međunarodne konvencije koje se tiču ovog pitanja, među kojima je važno napomenuti Konvenciju UN-a o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena - CEDAW i Istanbulsku konvenciju. Multidisciplinarni pristup zaživio je nakon donošenja Zakona o zaštiti od nasilja u porodici. Crna Gora je pilotirala nacionalnu SOS liniju za žrtve nasilja u porodici i u ovom konkretnom slučaju se i dokazala važnost partnerstva sa nevladinim organizacijama baš kao i posvećeni rad na psihosocijalnoj podršci žrtvama – navodi se u saopštenju sa ove konferencije.

Portal Analitika