Region

Vučić: Odnosi sa Crnom Gorom daleko od loših

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u regionu Balkana ima mnogo tenzija, i da je potrebno uložiti mnogo napora da se odnosi poboljšaju, ali da su ti problemi sada makar jasno izraženi i više se ne stavljaju pod tepih kao ranije.
Vučić: Odnosi sa Crnom Gorom daleko od loših
Portal AnalitikaIzvor

Na završnoj konferenciji za novinare, Vučić je rekao da odnosi na Balkanu i nijesu tako loši  jer "jedni druge više ne lažemo", pa tako i Hrvatska zna šta misli Beograd, a Srbija zna na kojim je pozicijama Zagreb.

Govoreći o odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, Vučić je rekao da mu se čini da je izgrađena određena vrsta povjerenja, dok su odnosi sa Crnom Gorom i Makedonijom "daleko od loših", iako bi uvijek po nešto moglo da se popravi.

"Odnosi Beograda i Prištine su najkomplikovaniji i tu nam predstoje teški razgovori", rekao je Vučić i dodao da je i pored toga uvek bolje da se razgovara.

Govoreći o sve češćem pominjanju ideje Velike Albanije, Vučić je rekao da uprkos pričama da su to bajke i izmišljotine on misli da taj cilj itekako postoji, jer nije slučajno to što se ta ideja tako često pominje.

"Ako nešto ponovite milion puta, a priča se da su to bajke i izmišljotine, onda vam to, ipak, nešto znači. Ipak vam je to cilj, mada ja mislim da je neostvariv. Daćemo sve od sebe da se ne ostvari", rekao je Vučić.

Vučić je izjavio je da će ime novog premijera i sastav nove Vlade Srbije biti poznat do 20. juna. 

 

Portal Analitika