Politika

Srpska kuća na obali Morače

Poslovni centar „Milenijum“, smješten na obali Morače između Moskovskog i mosta Milenijum, biće sjedište novosnovane Srpske kuće kojom će gazdovati Vlada Srbije, a koja je dio tog objekat kupila od biznismena Miodraga Dake Davidovića.
Srpska kuća na obali Morače
Portal AnalitikaIzvor

Kompanija „Neksan“, čiji je Davidović osnivač i vlasnik, Vladi Srbije je, prema saznanjima našeg lista, za 3,36 miliona eura prodala više od 1.300 kvadratnih metara poslovnog centra, koji su do sada bili u vlasništvu kompanije.

Time je Vlada Srbije, u objektu na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Podgorici, postala vlasnik suterena, prizemlja i prvog sprata ukupne površine od 1.258 kvadrata, kao i garažnog prostora sa 21 parking mjestom.

Srpska kuća, čije je svečano otvaranje planirano 28. juna, na Vidovdan, biće sjedište institucija i organizacija osnovanih radi očuvanja kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda.

U Centralnom registru privrednih subjekata, Srpska kuća registrovana je 17. marta ove godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću. Za izvršnog direktora, kako je zapisano u Centralnom registru privrednih društava, imenovan je nekadašnji poslanik Demokratskog fronta Emilo Labudović, koji je ujedno i jedan od osnivača te ustanove.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika