Društvo

Predsjednik Crnogorsko-argentinske fondacije na prijemu kod ambasadora Argentine

Predsjednik Crnogorsko-argentinske fondacije Milorad Mišo Krivokapić prisustvovao je svečanosti povodom nacionalnog praznika Argentine 25. Maja, koju je upriličio ambasador Republike Argentine u Beogradu Rikardo Fernandes u hotelu "Metropol" .
Predsjednik Crnogorsko-argentinske fondacije na prijemu kod ambasadora Argentine
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Fernandes je u razgovoru sa predsjednikom Crnogorsko-argentinske fondacije izrazio zadovoljstvo što se veze Crne Gore sa crnogorskim iseljenicima u Argentini intenziviraju, što doprinosi ukupnom produbljivanju veza izmedju dvije države.

On je naglasio da u tom smislu značajnu ulogu ima Crnogorsko- argentinska fondacija i izrazio nadu da će Fondacija i dalje imati intenzivnu komunikaciju sa institucijama i pojedincima u Argentini, posebno kada je u pitanju kulturna razmjena.

Krivokapić je ambasadora Fernandesa podsjetio da je Fondacija uspješno realizovala dva projekta, "Kulturna saradnja sa crnogorskim iseljeništvom u Latinskoj Americi” i “Očuvanje crnogorske kulture i tradicije u Latinskoj Americi”, te da će nastaviti kulturne projekte kao što su gostovanje folklornih društava, organizovanje izložbi crnogorskih i argentinskih umjetnika, promocije knjiga.

Zajednička je ocjena da akcenat treba staviti upravo na ovakve projekte, jer oni na najbolji način odslikavaju raznolikost i bogatstvo kultura dvije zemlje, saopšteno je iz Crnogorsko-argentinske fondacije.
 

Portal Analitika