NATO

Počelo proljećno zasijedanje Parlamentarne skupštine NATO

Članovi Stalne delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO Obrad Mišo Stanišić, Genci Nimanbegu i Tarzan Milošević učestvuju u radu Proljećnog zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO, a prvi radni dan počeo je sastankom sekretara delegacija tokom kojeg su učesnicima date detaljne informacije te predstavljene planirane aktivnosti komiteta.
Počelo proljećno zasijedanje Parlamentarne skupštine NATO
Portal AnalitikaIzvor

Pažnja učesnika bila je usmjerena i na informisanje o preduzetim aktivnostima na pripremi 63. godišnjeg zasijedanja PS NATO, koje će biti održano u Bukureštu od 7. do 10. oktobra, te drugih planiranih aktivnosti.

2605nato1- Uslijedili su sastanak Stalnog komiteta, te Zajednički sastanak Interparlamentarnog Savjeta Gruzija - NATO i Stalnog komiteta, kojima je, po pozivu, prisustvovao šef Delegacije Skupštine Crne Gore u PS NATO Obrad Mišo Stanišić. Tokom sastanka Stalnog komiteta a povodom razmatranja predloga amandmana na Poslovnik o radu Parlamentarne skupštine u vezi sa predstojećim članstvom Crne Gore u NATO, Stanišić je uputio riječi iskrene zahvalnosti državama članicama NATO koje su za godinu dana, od Islanda do Španije, ratifikovale Sporazum o pristupanju Crne Gore NATO, i istakao da će pružena podrška značajno uticati na budući rad. On se ovom prilikom zahvalo svim kolegama, članovima stalnih delegacija u Parlamentarnoj skupštini NATO, za pruženi doprinos Crnoj Gori za ulazak u elitno društvo kakav je NATO - navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Proljećnje zasijedanje u Tbilisiju, okupilo je oko 300 parlamentaraca iz 28 zemalja članica NATO-a, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih zemalja i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta Parlamentarne skupštine.

Portal Analitika