Kultura

Bojan Stijović počinje snimanje "Martina"

Kratki igrani film „Martin“, ujedno diplomski rad Bojana Stijovića na specijalističkim studijama režije Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, počeće u nedjelju na lokacijama u Kolašinu i Ulcinju, najavili su iz produkcijske kuće Artikulacija.
Bojan Stijović počinje snimanje "Martina"
Portal AnalitikaIzvor

Scenario je nastao saradnjom reditelja sa Stefanom Boškovićem, a ekipu još čine direktor fotografije Dušan Grubin, scenografkinja i kostimografkinja Dragana Baćović, te šminkerka Nataša Sevčnikar.

U glumačkoj podjeli su Mišo Obradović, Branka Stanić, Zoran Rakočević, Marija Labudović, Jelena Đukić, Marija Đurić, Bojana Mišković, te poznati hrvatski glumac Janko Popović Volarić.

- Priča govori o mladom bračnom paru Martinu i Marti. Martin odlazi na kraće poslovno putovanje van grada, za koje se ispostavlja da nije poslovno i da neće napustiti grad. On ostaje da bi nekoliko dana pratio Martu, zbog sumnje da se viđa sa umjetnikom Jovanom, koji tih dana boravi u gradu. U jednom trenutku, Martinova opsesija postaje Jovan, a ne Marta – siže je budućeg filma.

Projekat se realizujese uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i u saradnji sa NVO Minirama i ABHO Filmom iz Podgorice.

Portal Analitika